Εφαρμογή για εύρεση και πληρωμή θέσης parking στην Αθήνα

Για πρώτη φορά διατίθεται στην ελληνική πραγματικότητα μια εφαρμογή για χρήση και πληρωμή των θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Αθηναίων.
Το Citizenpass βρίσκει και πληρώνει ψηφιακά μια θέση parking.
Η ΔΑΕΜ Α.Ε. σε συνεργασία με τη Warply λανσάρει το Citizenpass, μια εφαρμογή για εύκολη και γρήγορη στάθμευση στην πόλη της Αθήνας. Το Citizenpass εφαρμόζεται για πρώτη φορά στο Δήμο Αθηναίων και στην πράξη είναι το πρώτο ψηφιακό πορτοφόλι του Δήμου, όπου ο χρήστης μπορεί να “φορτώσει” χρήματα και στη συνέχεια να προαγοράσει για μελλοντική χρήση του στις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Αθηναίων. Το Citizenpass χρησιμοποιεί το WarplyPay, με διασύνδεση με την Εθνική Τράπεζα για την εκκαθάριση των πληρωμών, με κάρτες Mastercard και Visa όλων των τραπεζών, ενώ η ασφάλεια των συναλλαγών διασφαλίζεται από τις υψηλότερες διεθνείς πιστοποιήσεις.
Η εφαρμογή που διατίθεται για iOS και Android, έχει σχεδιαστεί για ευκολία στη χρήση, καθώς μέσα από αυτή ο χρήστης εντοπίζει με ακρίβεια τη θέση του οχήματός του (GPS λειτουργία) στις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Αθηναίων και αγοράζει στη στιγμή το χρόνο στάθμευσης που επιθυμεί. Με την επιτυχή ενεργοποίηση της στάθμευσης λαμβάνει και το αντίστοιχο αποδεικτικό πληρωμής στην ηλεκτρονική του διεύθυνση. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα ενημέρωσης με push notification, 10 λεπτά πριν τη λήξη του χρόνου στάθμευσης και επέκτασής του εξ’ αποστάσεως.
Σύντομα στο Citizenpass θα προστεθούν περισσότερες λειτουργίες, ενώ στόχος είναι να  εμπλουτισθεί μελλοντικά και με άλλους Δήμους της Ελλάδας.