Η Nissan βάζει στα αυτοκίνητα της την Alexa

Σε λιγότερο από ένα μήνα, η Nissan σε συνεργασία με τις νέες δυνατότητες που προσφέρει το Alexa της Amazon, θα επιτρέπει σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της να έχουν μια εντελώς νέα εμπειρία αλληλεπίδρασης με τα οχήματά τους.
Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε ορισμένα μοντέλα στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με το σύστημα τηλεματικής NissanConnect. Η ενσωμάτωση της Alexa της Amazon θα απαιτεί από τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να έχουν ενεργή συνδρομή στο NissanConnect Services και έναν έγκυρο λογαριασμό στο Nissan Owners Portal, παρόλο που η εφαρμογή NissanConnect Services δεν χρειάζεται να “τρέχει” για να χρησιμοποιηθεί η υπηρεσία.
Η Nissan σχεδιάζει να επεκτείνει την τεχνολογία και σε άλλα μοντέλα στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένου του νέου Nissan LEAF μέσω των τηλεματικών υπηρεσιών του NissanConnect EV.
Τι θα κάνει η Alexa στα Nissan; Οι οδηγοί θα μπορούν με φωνητικές εντολές να έχουν απομακρυσμένο κλείδωμα/ξεκλείδωμα, ενεργοποίηση της κόρνας, άνοιγμα και κλείσιμο των προβολέων, καθώς και εκκίνηση ή διακοπή του κινητήρα, ανάλογα με το μοντέλο. Για παράδειγμα, κάποιος θα μπορεί να πει “Alexa, ζήτησε από το NissanConnect Services να ξεκινήσει το Murano μου” ή “Alexa ζητήσε από το NissanConnect Services να κλειδώσει τις πόρτες του GT-R μου”. Οι μέρες που γυρνούσαμε πίσω στο αυτοκίνητο για να σιγουρέψουμε ότι το κλειδώσαμε τελειώνουν…