Το e-4ORCE της Nissan, προσφέρει τετρακίνηση σε EV

Η νέα τεχνολογία ελέγχου τετρακίνησης σε ηλεκτρικά οχήματα, βελτιώνει την απόδοση των συστημάτων διεύθυνσης, πέδησης, ακόμα και σε στροφές.

Μέσα στον νέο κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων μαζικής παραγωγής, υπήρξε μια αυξανόμενη τάση για έμφαση στην απόδοση της ισχύος. Ο συνδυασμός ενός ηλεκτρικού κινητήρα και μιας μπαταρίας παρέχει επίπεδα επιτάχυνσης και ροπής που συναντώνται στα supercars ή σε bullet train. Με τον ενθουσιασμό των επιδόσεων να είναι κάτι το αδιαμφισβήτητο, η Nissan ακολουθεί μια ισορροπημένη προσέγγιση, πέρα από την ταχύτητα, χάρη στην τελευταία τεχνολογία της στον τομέα του ηλεκτρικού κινητήρα.

Τι είναι το e-4ORCE;

Το e-4ORCE είναι μια νέα τεχνολογία ελέγχου όλων των τροχών, που υποστηρίζει τους οδηγούς, ανεξάρτητα του βαθμού εμπειρίας τους. Παρέχει άμεση ροπή και στους τέσσερις τροχούς και ταυτόχρονα ισορροπημένη, προβλέψιμη ισχύ σε κάθε περίπτωση.

Επί του παρόντος η τεχνολογία ελέγχου τετρακίνησης e-4ORCE της Nissan βρίσκεται στα τελικά στάδια ανάπτυξης. Επιτυγχάνει μια ισορροπία μεταξύ των υψηλών επιδόσεων και του επιπέδου ελέγχου από τον οδηγό, εξασφαλίζοντας άνεση για όλους του επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο. Διαχειριζόμενο την απόδοση ισχύος και την πέδηση για μέγιστη ομαλότητα και σταθερότητα κατά την κύλιση, το e-4ORCE αυξάνει την αυτοπεποίθηση του οδηγού, χάρη στην πιστή ανίχνευση της επιθυμητής πορείας του σε διάφορες επιφάνειες οδοστρώματος, χωρίς αυτός να χρειάζεται να αλλάξει στυλ οδήγησης ή είσοδο σε μια στροφή.

Η Nissan παρουσίασε το e-4ORCE τόσο στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο το 2019, όσο και στην CES του Las Vegas στις αρχές του χρόνου, με ένα ειδικής κατασκευής δοκιμαστικό αυτοκίνητο που βασίζεται στο LEAF e +.

Δείτε τον τρόπο λειτουργίας της του e-4ORCE της Nissan