Το νέο Nissan LEAF θα παρκάρει μόνο του

Η Nissan αποκάλυψε ότι το νέο LEAF θα είναι το πρώτο όχημα στην γκάμα της που θα εφοδιάζεται με το ProPILOT Park. Η συγκεκριμένη τεχνολογία, βοηθά τους οδηγούς να σταθμεύουν με αυτοματοποιημένο τρόπο στα επιλεγμένα σημεία στάθμευσης.
Το ProPILOT Park έρχεται για να απελευθερώσει πλήρως τους οδηγούς από το παρκάρισμα. Οι αισθητήρες και οι κάμερες στο LEAF, καθοδηγούν αβίαστα το αυτοκίνητο σε παράλληλο, γωνιακό, εμπρόσθιο ή σε ευθεία σημείο στάθμευσης, βοηθώντας τον οδηγό στην όλη διαδικασία. Ο οδηγός ενεργοποιεί την τεχνολογία σε τρία εύκολα βήματα, παρακολουθεί την περιοχή γύρω από το όχημα και εφαρμόζει τα φρένα εάν αυτό είναι απαραίτητο.
Η ανάπτυξη της τεχνολογίας ProPILOT αποτελεί μέρος του Nissan Intelligent Mobility, του οράματος της μάρκας για τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα θα οδηγούνται, κινούνται αλλά και θα ενσωματώνονται στην κοινωνία.
Σήμερα, το Nissan LEAF είναι το ηλεκτροκίνητο όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, με περισσότερα από 270.000 πωληθέντα αυτοκίνητα.