Υπηρεσία Opel OnStar

Μια νέα υπηρεσία θα λανσάρει η Opel στη γκάμα των επιβατικών της από τον Αύγουστο του 2015, η οποία μεταξύ άλλων θα παρέχει Wi-Fi hotspot σε όλους μέσα στο αυτοκίνητο.

Σε πρώτη φάση, η υπηρεσία Opel OnStar θα λανσαριστεί σε 13 ευρωπαϊκές αγορές (αρχικά μόνο σε Γερμανία, Βρετανία και Ολλανδία), ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν περισσότερες. Ανάμεσα σε αυτά που θα παρέχει η υπηρεσία είναι η ενσωμάτωση μιας σύνδεσης 4G LTE που θα επιτρέπει τη δημιουργία ενός Wi-Fi hotspot με σύνδεση μέχρι και επτά συσκευών μέσα και γύρω από το αυτοκίνητο. Οι επιβάτες θα μπορούν δηλαδή να είναι online στα social media, να παρακολουθούν ταινίες ή τηλεόραση ή ακόμα και να εργάζονται.
Εκτός από την πρόσβαση στο internet η υπηρεσία OnStar έχει ενεργό ρόλο και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όπου μπορεί πραγματικά να σώσει ζωές, ανεξάρτητα αν το ζητήσει ο ίδιος ο χρήστης ή όχι. Εάν κάποιος αερόσακος ενεργοποιηθεί, η Opel OnStar λαμβάνει αυτόματη προειδοποίηση. Στη συνέχεια ένας σύμβουλος επικοινωνεί με το όχημα για να διαπιστωθεί εάν χρειάζεται βοήθεια. Εάν δεν υπάρξει απάντηση, μία ομάδα έκτακτης ανάγκης αποστέλλεται άμεσα στο όχημα. Επιπλέον, σύμβουλοι της Opel είναι διαθέσιμοι όλο το 24ωρο και οι χρήστες με το μπουτόν SOS μπορούν να ζητήσουν υποστήριξη όποτε κρίνουν απαραίτητο, για παράδειγμα εάν γίνουν μάρτυρες ενός ατυχήματος.
Ακόμη, μέσω μιας εφαρμογής για smartphone ο χρήστης θα μπορεί να συνδέεται με το όχημα από απόσταση και μεταξύ άλλων να ανατρέχει σε πληροφορίες όπως κατάσταση λαδιού ή πίεση ελαστικών, κλείδωμα/ξεκλείδωμα από απόσταση, online εντοπισμός οχήματος (συμπεριλαμβανομένου υποστήριξης κλεμμένου οχήματος) και κατέβασμα προορισμών στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου.
Η υπηρεσία Opel OnStar θα είναι διαθέσιμη με συνδρομή, ενώ αρχικά και για διάστημα 12 μηνών από την ενεργοποίηση της θα παρέχεται δωρεάν.