Το Opel OnStar διαθέσιμο και στην Ελλάδα

Ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα του στην Ευρώπη, η υπηρεσία Opel OnStar είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα αλλά και 17 ακόμη χώρες. Πρόκειται για μια υπηρεσία που παρέχει πολλαπλά οφέλη στη χρήση του αυτοκινήτου συμπεριλαμβανομένου ενός προσωπικού βοηθού που μπορούμε να καλέσουμε με το πάτημα ενός μπουτόν και στη δημιουργία ενός hotspot με Wi-Fi εντός του αυτοκινήτου.
Έφτασε και στην Ελλάδα το Opel OnStar.

Η υπηρεσία Wi-Fi hotspot ωστόσο δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στην Ελλάδα και προς το παρόν καλύπτει τις χώρες Αυστρία, Τσεχία, Γαλλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό που κάνει το Opel OnStar είναι στην ουσία να συνδέει τους πελάτες με έναν καταρτισμένο σύμβουλο, όχι μηχάνημα. Τα οφέλη είναι πολλαπλά, κυρίως σε ένα τροχαίο ατύχημα, όπου το σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει αν το όχημα έχει εμπλακεί σε σύγκρουση και να ειδοποιήσει αυτόματα έναν ειδικά εκπαιδευμένο σύμβουλο της OnStar προκειμένου να κινητοποιήσει τις υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης. Ακόμη και αν ο οδηγός δεν έχει τις αισθήσεις του ώστε να πατήσει το ειδικό μπουτόν SOS, το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα.

Το OnStar μπορεί να βοηθήσει ακόμη και στον εντοπισμό κλεμμένων οχημάτων αλλά και στο να παρέχει προσωπική συνδεσιμότητα, να κλειδώνει ή να ξεκλειδώνει πόρτες από απόσταση, να κατεβάζει διαδρομές ταξιδιού απευθείας στο εργοστασιακό σύστημα πλοήγησης και να στέλνει email σχετικά με την κατάσταση του οχήματος. Ειδικά στην περίπτωση μιας κλοπής οχήματος, η υπηρεσία συνεργάζεται με την αστυνομία για την ανάκτηση του αυτοκινήτου, ενώ με το Ignition Block στείλει σήμα στο όχημα που εμποδίζει την εκκίνηση όταν έχει δηλωθεί ως κλεμμένο.
Στην ελληνική αγορά, το Opel OnStar περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων Astra και στις εκδόσεις Color Active και Innovation του Mokka X (διαβάστε τη δοκιμή του Opel Mokka X εδώ), ενώ από το 2017 θα επεκταθεί σταδιακά σε όλα τα μοντέλα της Opel και θα προστεθεί και η υπηρεσία Wi-Fi hotspot. Η χρήση της υπηρεσίας είναι δωρεάν για τα 5 πρώτα χρόνια στην Ελλάδα.