Με τετραδιεύθυνση το νέο Renault Austral

Το σύστημα τετραδιεύθυνσης της Renault «4CONTROL» που παρουσιάστηκε και ξεκίνησε την εμπορική του καριέρα το 2007, εξελίσσεται και επανέρχεται στην 3η γενιά του, εξοπλίζοντας το νέο Renault Austral.

Το νέο Austral εξοπλίζεται για πρώτη φορά με την 3η γενιά του συστήματος 4διεύθυνσης της Renault. Πρόκειται για το σύστημα 4CONTROL Advanced, το οποίο σχεδιάστηκε για να προσφέρει απαράμιλλη άνεση, εξαιρετική ευελιξία και μοναδικές επιδόσεις.

Εκτός από το νέο σύστημα της 4διεύθυνσης, το νέο Austral διαθέτει πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων για καλύτερο κράτημα στο δρόμο, πιο άνετη οδήγηση και εξαιρετική ευστάθεια σε όλες τις περιστάσεις. Στο κακό οδόστρωμα, η κίνηση των πίσω τροχών διευκολύνεται χάρη στο βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης, επιτυγχάνοντας έτσι καλύτερη συμπεριφορά κατά την οδήγηση σε ανώμαλο οδόστρωμα. Έτσι εξασφαλίζεται πάντα η επαφή του τροχού με το δρόμο.

Κατά την οδήγηση με υψηλές ταχύτητες (μεγαλύτερη των 50 km/h), οι πίσω τροχοί στρέφουν έως και 1 μοίρα προς την ίδια κατεύθυνση με τους μπροστινούς. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην προσθήκη ενός ενεργοποιητή διεύθυνσης, τοποθετημένου στον πίσω άξονα, ο οποίος ελέγχει τις πληροφορίες που προέρχονται από το υδραυλικό τιμόνι, τον κινητήρα και το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESP).

Ευελιξία αυτοκινήτου πόλης

Το Renault Austral, παρότι ένα μεσαίο SUV, είναι ιδιαίτερα ευέλικτο στους ελιγμούς στους δρόμους της πόλης. Ο κύκλος στροφής δεν ξεπερνά τo εξαιρετικά χαμηλό νούμερο των 10,1 μέτρων, τιμή καλύτερη ακόμα και από ορισμένα αυτοκίνητα πόλης. Ο ενεργοποιητής στρέψης του Austral που βρίσκεται στον πίσω άξονα μπορεί να στρίψει τους πίσω τροχούς έως και 5 μοίρες προς την αντίθετη κατεύθυνση από τους μπροστινούς τροχούς, νούμερο που καταδεικνύει το τεχνολογικό άλμα που έχει γίνει σε σχέση με το σύστημα προηγούμενης γενιάς, στο οποίο η αντίστοιχη τιμή ήταν στις 3,5 μοίρες.

Το νέο Renault Austral θα ξεκινήσει να πωλείται στις ευρωπαϊκές αγορές από το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Περισσότερα για το Renault Austral

Αυτό είναι το Renault Austral