Πως βρίσκεις εύκολα parking; Σταματάς να ψάχνεις εσύ για αρχή…

Τι είναι το Ateca Smart City; Ίσως το μέλλον στον τρόπο που θα βρίσκουμε μια θέση στάθμευσης και θα παρκάρουμε. Το καλύτερο βέβαια είναι ότι δε θα τη βρίσκουμε εμείς αλλά το αυτοκίνητο που οδηγούμε…
Το SEAT Ateca Smart City Car μπορεί να βρει μια θέση στάθμευση και να μας κατευθύνει εκεί…
Η ιδέα είναι της SEAT και το όλο concept τοποθετημένο σε ένα SEAT Ateca παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Smart City Expo World Congress στη Βαρκελώνη. Το Ateca Smart City Car είναι σε θέση να συλλέγει πληροφορίες από το ευρύτερο περιβάλλον χρησιμοποιώντας αισθητήρες εντοπισμού που τις μοιράζεται με άλλους χρήστες μέσω της εφαρμογής Parkfinder. Η εφαρμογή αυτή δημιουργήθηκε από τη SEAT και το CARNET, ένα κέντρο έρευνας και πρωτοπορίας με έδρα τη Βαρκελώνη. Το ειδικό αυτό SEAT Ateca λοιπόν μπορεί και διαβιβάζει πληροφορίες για διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης στη Βαρκελώνη μέσω της Barcelona iCity platform. Την ίδια στιγμή, ο διακομιστής παρέχει την πληροφορία στην εφαρμογή Parkfinder app και έτσι οι θέσεις στάθμευσης εμφανίζονται στον ψηφιακό χάρτη.
Υπάρχουν τρία δυνατά οδηγικά προφίλ για θέσεις στάθμευσης: κοντά στο σπίτι, κοντά στην εργασία και μία τρίτη εξατομικευμένη επιλογή. Για κάθε ένα από αυτά τα προφίλ, ο χρήστης μπορεί να οργανώσει τις προτιμήσεις του ανάλογα με την απόσταση, το κόστος και την πιθανότητα για γρήγορο εντοπισμό θέσης στάθμευσης. Επιπλέον, περιλαμβάνονται λειτουργίες όπως το “Find my car”, που εμφανίζει του βρίσκεται σταθμευμένο το αυτοκίνητο, και το “Last Mile Routing”, που χαρτογραφεί την απόσταση με τα πόδια προς το τελικό προορισμό.
Επιπλέον, στο Smart City Congress η SEAT παρουσίασε και την εφαρμογή Digital Sharing που λειτουργεί ως ένα ψηφιακό κλειδί και επιτρέπει το car sharing σε ιδιωτικά και εταιρικά περιβάλλοντα.