Τα αυτόνομα οχήματα θα μας κάνουν πιο ευτυχισμένους!

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε σε 5.000 ανθρώπους , οι οποίοι και ρωτήθηκαν πώς θα περνούσαν την ώρα τους σε αυτόνομα οχήματα. Οι 4 στους 5 προτιμούν να χαλαρώνουν και να απολαμβάνουν τη θέα, οι περισσότεροι μιλούν στο τηλέφωνο, σερφάρουν στο διαδίκτυο και τρώνε το κολατσιό τους, ενώ 1 στους 6 θα έστελνε μόνα τους τα παιδιά στο σχολείο!
Εσείς τι θα κάνατε μέσα σε ένα αυτόνομο όχημα;
Τα αυτοοδηγούμενα οχήματα μπορεί να απέχουν ακόμα από το να γίνουν πραγματικότητα, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που ήδη προβλέπουν πόσο θα αλλάξει η φιλοσοφία των μετακινήσεών μας. Σε μία νέα έρευνα που έγινε για λογαριασμό της Ford, πολλοί Ευρωπαίοι δήλωσαν ότι ο χρόνος πίσω από το τιμόνι θα είναι πιο ευχάριστος μιλώντας στο τηλέφωνο (72%), χαζεύοντας έξω από το παράθυρο ή πολύ απλά παίρνοντας έναν υπνάκο (80%). Βιβλία και ταινίες ήταν τα επόμενα της λίστας. Εντύπωση προκαλεί ότι το 16% θα άφηνε τα παιδιά του να πάνε μόνα τους στο σχολείο μέσα σε ένα αυτόνομο όχημα, ενώ το 64% θα έτρωγε το κολατσιό του.
Κατά μέσο όρο, οι Ευρωπαίοι οδηγοί περνούν μέχρι 10 ημέρες έκαστος μέσα στο αυτοκίνητο και σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα, οι άνθρωποι των μεγάλων αστικών κέντρων βρίσκουν τις καθημερινές μετακινήσεις από και προς τη δουλειά πιο στρεσογόνες από την ίδια τη δουλειά. Αυτή η τελευταία έρευνα έδειξε μία προτίμηση για τα αυτόνομα έναντι των παραδοσιακών οχημάτων ως προς τις εξόδους για ποτό και τις καθημερινές μετακινήσεις, ενώ σχεδόν οι μισοί δήλωσαν ότι θεωρούν τα οχήματα χωρίς οδηγό ασφαλέστερα.
Θα είναι τελικά αυτή ή αυτοκίνηση της επόμενης γενιάς…;