Το Side Wind Stabilisation βοηθά το Ford Transit σε πλευρικούς ανέμους

Τι είναι αυτό που μπορεί να δυσκολέψει πραγματικά την οδήγηση ενός επαγγελματικού van; Οι πλευρικοί άνεμοι! Και τώρα η Ford κάνει τα πράγματα πιο εύκολα, λανσάροντας ως στάνταρ εξοπλισμό στα Transit την τεχνολογία Side Wind Stabilisation.
Οι πλευρικές ριπές αέρα μπορούν να αποδειχτούν επικίνδυνες στην οδήγηση ενός van.
Το σύστημα που έχει εξελίξει η Ford παρακολουθεί με αισθητήρες 100 φορές το δευτερόλεπτο, και αν ανιχνευτεί ριπή ανέμου, ασκεί προσεκτικά πίεση πέδησης στη μία πλευρά βοηθώντας τον οδηγό να παραμείνει στη λωρίδα του. Το Side Wind Stabilisation ανήκει στο βασικό εξοπλισμό όλων των νέων Transit και Transit Custom, σε συνδυασμό με τον κινητήρα Ford EcoBlue diesel.

Με ταχύτητα οχήματος πάνω από τα 80km/h, το σύστημα Side Wind Stabilisation “διαβάζε” για τυχόν ριπές αέρα με συχνότητα 100 φορές το δευτερόλεπτο. Εάν ανιχνευτεί μία ξαφνική ριπή, η λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί σε λιγότερο από 200 χιλιοστά του δευτερολέπτου, περίπου όσο και ο χρόνος αντίδρασης ενός δρομέα στην εκπυρσοκρότηση του όπλου εκκίνησης.
Οι μηχανικοί της Ford δοκίμασαν το νέο σύστημα σε μία ειδική πίστα δοκιμών που χρησιμοποιεί έξι ισχυρούς ανεμιστήρες για την παραγωγή πλάγιων ανέμων ταχύτητας έως 80km/h, καθώς και σε δημόσιους δρόμους σε περιοχές που φημίζονται για τους ισχυρούς ανέμους, όπως η ακτή της Βόρειας θάλασσας στην Ολλανδία.