Έρχεται ενσωματωμένο Wi Fi στα αυτοκίνητα

Η Ford και η Vodafone συνδέουν τις δυνάμεις τους στην παροχή συστημάτων Wi Fi και στο αυτοκίνητο με την ενσωμάτωση ενός modem στα μοντέλα της μάρκας. Τώρα μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να συνδέονται με κινητά, tablet και φορητούς υπολογιστές στο ίντερνετ, μέσω δικτύου 4G LTE.

Η Ford έκανε τη σχετική ανακοίνωση στο παγκόσμιο συνέδριο κινητής τηλεφωνίας. Τα οχήματά της στην Ευρώπη θα διαθέτουν το ενσωματωμένο modem FordPass Connect με δυνατότητα Wi Fi hotspot. Το σύστημα έχει εξωτερική κεραία και δέχεται σύνδεση μέχρι 10 συσκευών ταυτόχρονα στο δίκτυο, δίνοντας έτσι μεγάλη ευκολία στους επιβάτες για σερφάρισμα. Ταυτόχρονα, η εφαρμογή FordPass θα επιτρέπει στους οδηγούς να κλειδώνουν/ξεκλειδώνουν απομακρυσμένα τις πόρτες του αυτοκινήτου τους σχεδόν από οπουδήποτε στον κόσμο και να ελέγχουν πληροφορίες όπως στάθμη καυσίμου και λαδιού, πίεση ελαστικών, ζωή μπαταρίας, χιλιομετρητής, ενεργοποίηση συναγερμού και θέση οχήματος στο χάρτη. Το στοιχείο Live Traffic θα προσφέρει στους οδηγούς ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο και θα υπολογίζει νέα διαδρομή για την αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει την παγκόσμια κάρτα SIM της Vodafone και την πλατφόρμα Internet of Things για να προσφέρει αναβαθμισμένη ασφάλεια, προστασία, διαγνωστικές και υπηρεσίες infotainment για οχήματα Ford σε όλη την Ευρώπη σύμφωνα με τους αυστηρούς νέους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς.