Δοκιμή: Honda Civic 1.0 VTEC Turbo | Vlog

Η 10η γενιά Honda Civic είναι χωρίς αμφιβολία και η πιο ενδιαφέρουσα. Το ιαπωνικό hatchback είναι πιο ευρύχωρο, πιο ποιοτικό και επιτέλους με turbo. Το οδηγούμε στη βασική έκδοση 1.0 VTEC Turbo με 129 ίππους.

Είναι γεγονός πως το καινούριο Honda Civic είναι πολύ διαφορετικό στην 10η γενιά του. Κι αυτό γιατί πέρα από το γεγονός ότι είναι ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο, έχει μεγαλώσει αισθητά με ότι αυτό συνεπάγεται. Λίγο μεγαλύτερο από τα 4,5 μέτρα, το Civic αποκτά τους χώρους και τις ανέσεις που του έλλειπαν. Μαζί και σημαντικές αναβαθμίσεις στην ποιότητα και στον εξοπλισμό του.

Honda Civic πλέον μόνο turbo

Άργησαν αλλά οι Ιάπωνες μπήκαν στη λογική του downsizing, προσφέροντας ένα αυτοκίνητο που μπορεί να κοιτά στα ίσια τον ποιοτικό ανταγωνισμό. Εξέλιξαν όχι έναν αλλά δύο turbo κινητήρες χαμηλού κυβισμού αλλά με υψηλές ιπποδυνάμεις. Έτσι, από τη βασική κιόλας έκδοση το Civic αποδίδει 129 ίππους με τον καινούριο 1.0 VTEC Turbo, ενώ για τους “απαιτητικούς” υπάρχει και ο 1.500άρης VTEC Turbo με 182 ίππους στην έκδοση Sport. Αν μη τι άλλο ενδιαφέρον.

Honda Civic

Με πολλά θετικά στοιχεία

Η αλλαγή στο 10ης γενιάς Civic είναι ορατή σε όλους τους τομείς. Εκτός από το turbo, το μοντέλο απέκτησε και νέα στοιχεία εξοπλισμού. Ακόμη, έχει πολύ ευρύχωρο εσωτερικό αλλά και αναβαθμίσεις στην ποιότητα των υλικών του. Η θέση οδήγησης επίσης έχει βελτιωθεί σημαντικά, όπως και η ποιότητα κύλισης. Εδώ συμβάλλουν τόσο το νέο πλαίσιο όσο και η νέα δομή της ανάρτησης που αποχαιρετά για πάντα τον πίσω ημιάκαμπτο άξονα.

Περισσότερα όμως για τα θετικά αλλά και τα αρνητικά στοιχεία του νέου Honda Civic μπορείτε να δείτε στο παραπάνω 15-λεπτο POV video.

Θέλετε κι άλλες video-δοκιμές; Δείτε τε όλες εδώ.