Ποιο είναι το όριο ταχύτητας, σε ένα δρόμο χωρίς όριο ταχύτητας;

Αλήθεια, το σκεφτήκατε ποτέ; Πόσο γρήγορα μπορείς να πας με ένα αυτοκίνητο σε έναν δρόμο χωρίς κανένα απολύτως όριο ταχύτητας; Και με τι; Ο ιδιοκτήτης μιας Bugatti Chiron διακτινίζεται στην Autobahn.

Όλοι το γνωρίζουμε ότι στη Γερμανία υπάρχουν αυτοκινητόδρομοι χωρίς όριο ταχύτητας. Μπορείς να πας όσο γρήγορα θέλεις ή όσο γρήγορα μπορεί το αυτοκίνητο σου. Και αν είσαι ιδιοκτήτης μιας Bugatti Chiron, τότε το “χωρίς όριο” χάνει κάθε λογική. Πρόσφατα λοιπόν, ο Τσέχος Radim Passer πήρε τη Chiron του και έκανε μια χαμηλή πτήση στον Α2 Autobahn μεταξύ Αννόβερου και Βερολίνου. Μάλιστα το κατέγραψε και σε video με μια GoPro τοποθετημένη στο παρμπίζ.

Πως είναι να πηγαίνεις με 417 km/h; Δείτε παρακάτω

Βλέποντας την κίτρινη 911 Turbo να κάνει “όπισθεν” με 200 km/h, όλοι πλέον θα αναρωτηθούν; Είναι λογικό αυτό; Και κυρίως είναι ασφαλές; Προφανώς και το video έγινε viral και ήδη ξεπέρασε τα 5 εκ. προβολές σε 10 ημέρες! Όπως ήταν αναμενόμενο δημιούργησε και τις ανάλογες αντιδράσεις, από απλούς θεατές έως και το υπουργείο μεταφορών της Γερμανίας, το οποίο αντέδρασε και έδειξε τη δυσαρέσκεια του σε αυτό το εγχείρημα.

Από την άλλη ο Passer δηλώνει χαρούμενος που έφτασε τα 417 km/h και μάλιστα στο τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Θεό με μία προσευχή! Ίσως επειδή τελικά δε χρειάστηκε να τον συναντήσει…