Οδηγούμε στην πίστα: Νέα BMW M5 [video]

Βρισκόμαστε στην πίστα Σερρών με όλα τα BMW M. Δείτε στο video το πρώτο μέρος μιας απόλυτα petrolhead ημέρας, στο μπάκετ της ολοκαίνουριας BMW M5.

Στην πίστα Σερρών με τη νέα BMW M5! Το super sedan των Βαυαρών σε μια απολαυστική γνωριμία στα πλαίσια του BMW M Tour στη χώρα μας. Χρησιμοποιεί κινητήρα V8 biturbo 4,4 λίτρων απόδοσης 600 ίππων και 750 Nm ροπής. Μαζί διαθέτει ως στάνταρ σύστημα τετρακίνησης xDrive και 8άρι αυτόματο κιβώτιο M Steptronic.

Γράψαμε περίπου 10 γύρους στην πίστα με τον εκπαιδευτή της BMW M Division, Vlady Kulev να δίνει το ρυθμό στην κόκκινη M5 του. Δυστυχώς λόγω αργότερων οδηγών μπροστά μας στην πίστα, λίγοι γύροι ήταν αυτό που λέμε “ζωηροί”. Στο video πιο πάνω θα δείτε τον πιο καλό μου γύρο, πίσω από το pace car του Vlady. Ο εκπαιδευτής της BMW μάλιστα οδηγούσε με το ένα χέρι, γιατί με το άλλο μιλούσε στον ασύρματο! Το λέει και ο ίδιος: “I do this for a living”.

BMW M5

Παρότι “τέρας” σταθερότητας οδηγικά η M5 δε μας επιτράπηκε να οδηγήσουμε χωρίς την απενεργοποίηση του DSC και προφανώς ούτε καν να γυρίσουμε το σύστημα μετάδοσης σε αποκλειστικά πισωκίνητο mode. Λογικό, αν αναλογιστούμε πως το αυτοκίνητο κοστίζει περί τις 180.000 ευρώ.

Μείνετε όμως συντονισμένοι, καθώς θα υπάρξει συνέχεια. Εκτός από τη BMW M5, την ίδια ημέρα βρέθηκα στο μπάκετ τόσο της M2 όσο και της M4 Competition. Οπότε συνεχίζεται…

Διαβάστε ακόμη:

Πόσο κοστίζει η BMW M5 των 600hp στην Ελλάδα;