Η Huracan Performante σπάει τα χρονόμετρα στο ‘Ring

Πριν προλάβει να αποκαλυφθεί επισήμως, η νέα Lamborghini Huracan Performante ήδη έχει σημειώσει επίδοση ρεκόρ στη θρυλική πίστα του Nürburgring Nordschleife, γράφοντας χρόνο γύρου στο 6:52.01. Ταχύτερα από κάθε άλλο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής!

Η “καυτή” έκδοση της Huracan θα αποκαλυφθεί σε παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης την ερχόμενη εβδομάδα και όπως είναι λογικό ο χρόνος γύρου στο ‘Ring θα αποτελέσει μέρος της παρουσίασης. Το αποτέλεσμα αυτό ήρθε στις 5 Οκτωβρίου 2016, με τη Huracan Performante να βρίσκεται ακόμη κάτω από καμουφλάζ, ενώ στο σχετικό δελτίο τύπου οι άνθρωποι της Lamborghini τονίζουν πως το αυτοκίνητο ήταν ήδη στο τελικό στάδιο παραγωγής.

Στο τιμόνι της Huracan Performante βρέθηκε ο δοκιμαστής οδηγός Marco Mapelli, ο οποίος το 2015 είχε πετύχει έναν επίσης εντυπωσιακό γύρω (6:59.73) με την Aventador SV. Με αυτή την επίδοση η Lamborghini εκθρόνισε από το ‘Ring την Porsche 918 Sypder με Weissach-Package, η οποία κάθεται στην κορυφή από το Σεπτέμβριο του 2013 με χρόνο γύρου στο 6:57.00.

Σε εορταστική διάθεση η ομάδα της Lamborghini.

Η Huracan Performante που θα αποκαλυφθεί με κάθε επισημότητα στις 7 Μαρτίου υιοθετεί μια σειρά από αεροδυναμικές βελτιώσεις μαζί με τεχνολογίες που συμβάλλουν στη μείωση του βάρους και βελτιώσεις στον κινητήρα και στο σύστημα τετρακίνησης. Βεβαίως οι μηχανικοί της Lamborghini έχουν κάνει εντελώς διαφορετικές ρυθμίσεις στο set-up της φανερά επικεντρωμένοι στην οδήγηση εντός πίστας. Τέλος σημείο-κλειδί αποτελεί και η χρήση των ελαστικών Pirelli Trofeo R, τα οποία θα είναι διαθέσιμα και στα αυτοκίνητα που θα παραδοθούν στους τυχερούς κατόχους της Performante.
Για το τέλος βεβαίως αφήσαμε το onboard video από το γύρο-ρεκόρ της Lamborgini Huracan Performante. Απολαύστε: