Η νέα Lamborghini 800+ ίππων του Jon Olsson

Ο γνωστός σκιέρ Jon Olsson παρέλαβε την καινούρια του Lamborghini Huracan την οποία είχε δώσει πριν αρκετό για να της φορέσουν ένα custom wide bodykit. Τελικά τα σχέδια του 34-χρονου άλλαξαν και αντί αυτού δημιούργησε την ταχύτερη Huracan της Ευρώπης, η οποία προσφέρει επιδόσεις ανάλογες μιας Bugatti Veyron.
Αυτή είναι η ταχύτερη Lamborghini Huracan της Ευρώπης.
Ο Jon Olsson είναι γνωστός για τις ιδιαιτερότητες στα αυτοκίνητα του. Κάθε τι που πέρασε από τα χέρια του δέχθηκε προσεγμένες και πανάκριβες βελτιώσεις προκειμένου να είναι γρήγορο, αξιόπιστο και να μπορεί να χωρέσει τον εξοπλισμό του για σκι. Είναι από τους ανθρώπους που αγοράζουν ένα supercar για καθημερινή οδήγηση και μάλιστα το χρησιμοποιεί για να πηγαίνει στα χιονοδρομικά κέντρα ανεξαρτήτως αν οι δρόμοι είναι καλυμμένοι με χιόνι ή όχι.
Μετά λοιπόν τη Lamborghini Murcielago SV που πρόσφατα πούλησε, αλλά και το Audi RS6 DTM που του το κλέψανε και στη συνέχεια βρέθηκε καμένο, σειρά στο γκαράζ του πήρε μια Lamborghini Huracan. Την οποία ο Olsson οδήγησε για λίγες ημέρες μόνο ως καινούρια και στη συνέχεια την έστειλε στη Σουηδία για να δεχθεί τις βελτιώσεις της Stertman Motorsport. Εκεί τοποθετήθηκε ένα supercharger kit της VF Engineering και μαζί με κάποιες custom ρυθμίσεις εκτόξευσε την ισχύ της Huracan πάνω από τους 800 ίππους. Μάλιστα κατά τη διάρκεια των δοκιμών της από τη Stertman, το αυτοκίνητο πέτυχε επιτάχυνση 100-200 km/h σε 5,3 δευτερόλεπτα, πολύ κοντά στα 5,0 δευτερόλεπτα που χρειάζεται η Bugatti Veyron για την ίδια διαδικασία.
Σύμφωνα με τον Jon Olsson η χρήση εξάτμισης της Akrapovic ήταν μονόδρομος.

Custom βάσεις για την τοποθέτηση μπαγκαζιέρας σε μια Lamborghini.
Άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν εξάτμιση της Akrapovich, αεραγωγούς από carbon fiber, νέο κάλυμμα κινητήρα, ανάρτηση της K&W και νέα φρένα της Girodiscs με ατσάλινους δίσκους αντί για τους εργοστασιακούς κεραμικούς, προκειμένου να τα βγάλουν πέρα στις σκληρές συνθήκες των χιονοδρομικών κέντρων που θα επισκεφτεί ο Olsson όλο το χειμώνα. Και φυσικά, όπως όλα τα αυτοκίνητα του, έχει ντυθεί με καμουφλάζ και στην οροφή τοποθετήθηκε μια full-carbon μπαγκαζιέρα για τα σκι και τον υπόλοιπο εξοπλισμό ενός αθλητή.
Προσεγμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια η νέα Lambo του Jon Olsson.

Ένα supercar 8000+ ίππων φτιαγμένο για τα χιόνια…
Δείτε στο video τις πρώτες εντυπώσεις του Jon Olsson, μόλις παρέλαβε τη νέα του Lamborghini Huracan: