1 εκ. χλμ. με μια Porsche 911 Turbo του 1976

Αυτός είναι ο Bill MacEachern, κάτοχος μιας Porsche 911 Turbo του 1976, με την οποία έχει διανύσει περισσότερα από 1.000.000 km. Και ακόμα την έχει και χαμογελά… χρησιμοποιώντας την για να πηγαίνει στη δουλειά του!

Η πρώτη 911 Turbo είχε χαρακτηρισθεί από πολλούς ως “Widowmaker”. Βέβαια για τον Bill είναι το καθημερινό του όχημα, εκεί στον μακρινό Καναδά.

Μια σχέση που διαρκεί τουλάχιστον 3 δεκαετίες…

Ο Καναδός είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρίας χαλιών και αγόρασε καινούρια την μαύρη 911 Turbo του πριν 30 χρόνια. Από τότε έχει γράψει περισσότερα από 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα στους Καναδικούς δρόμους, ακόμη και το χειμώνα. Αυτή είναι η πρώτη “δρομίσια” 911 Turbo που κυκλοφόρησε και είναι γνωστή με τον κωδικό 930. Αν μη τι άλλο, δεν είναι τόσο φιλική στην οδήγηση όσο μια σημερινή 911 και από πολλούς θα θεωρηθεί ως αρκετά extreme επιλογή για “καθημερινό αυτοκίνητο”. Βέβαια ο Bill MacEachern δε δείχνει να έχει πρόβλημα με αυτό, όπως μπορούμε να δούμε στο video που ακολουθεί (από το 7:35 και μετά).

Μάλιστα, πολύ πρόσφατα η Porsche κατασκεύασε την εκατομμυριοστή 911 (που επίσης βλέπουμε στο παραπάνω video). Και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, αφού δείχνει ότι η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Μέρος αυτής της επιτυχίας έχει και το γεγονός ότι η Porsche προσφέρει πολύ υψηλή ποιότητα. Δύσκολα θα ακουστεί ότι μια 911 χάλασε, αλλά ακόμη κι αν αυτό συμβεί η επισκευή είναι εύκολη υπόθεση. Γι αυτό και περίπου το 70% όλων των 911 που κατασκευάστηκαν ποτέ κυκλοφορούν ακόμη και σήμερα, μεταξύ των οποίων και αυτή η απίστευτη ιστορία από τον Καναδά της 911 Turbo των 1.000.000+ χιλιομέτρων…