Ο Miki Biasion οδηγεί μια σπάνια Lancia Fulvia Safari

Μια από τις κορυφαίες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Miki Biasion δεν θα μπορούσε παρά να είναι και λάτρης των κλασσικών αυτοκινήτων. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής δημιούργησε ένα ξεχωριστό video οδηγώντας μια Lancia Fulvia Safari.

Αποτελώντας έναν από τους αγαπημένους οδηγούς των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής,  Massimo “Miki” Biasion, συνέδεσε όσο λίγοι την αγωνιστική του καριέρα με τις Ιταλικές μάρκες του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles. Μπορεί η Lancia Delta με την οποία κατέκτησε του τίτλους του 1988 και 1989 να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Biasion, αλλά ο Ιταλός έχει «πολεμήσει» και πίσω από το τιμόνι αγωνιστικών Fiat, Abarth αλλά και Alfa Romeo. Από την εντυπωσιακή Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione IMSA, μέχρι το PanDakar με το οποίο συμμετείχε στο ράλι Dakar. Ο Biasion αποτελεί ζωντανό θρύλο, έστω και αν η τελευταία του νίκη σε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, το 1993 στο Ράλι Ακρόπολις, πραγματοποιήθηκε με μη Ιταλικό μοντέλο.

Η κλασική Fulvia του Biasion

Αναζητώντας ένα κλασσικό αυτοκίνητο που θα εξέφραζε με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία του, αλλά και την αγάπη του για τους αγώνες και τις Ιταλικές μάρκες, ο Biasion, βρήκε μια σπάνια Lancia Fulvia Safari. Για την ακρίβεια μία από τις μόλις 900 που κατασκευάστηκαν με σκοπό η μάρκα να γιορτάσει το 1974 την κατάκτηση του 1ου της Παγκοσμίου Τίτλου Ράλι. Η έκδοση Safari ξεχωρίζει κυρίως λόγω των προφυλακτήρων, ή μάλλον καλύτερα την απουσία αυτών, αλλά και τις μαύρες ματ λεπτομέρειες στο αμάξωμα. Συνδυάζεται με μαύρες σιδερένιες ζάντες που προσδίδουν μια αγωνιστική πινελιά στις κομψές γραμμές της Fulvia. Η κίνηση περνά από έναν V4 ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς, όμως όπως εξηγεί και στο σχετικό video ο Biasion, με τους κατάλληλους χειρισμούς η υποστροφή μπορεί να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικό και κυρίως απολαυστικό για τον οδηγό τρόπο.

Η Lancia Fulvia Safari του Biasion -και με την έγκριση της FCA Heritage- αποτελεί ένα απόλυτα αυθεντικό αυτοκίνητο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Με μόνη εξαίρεση ίσως το σήμα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Miki Biasion που είναι τοποθετημένο στη μάσκα, στοιχείο που όμως σίγουρα θα συγχωρέσει η FCA Heritage, αλλά και όλοι οι φίλοι των κλασσικών αυτοκινήτων.