Δοκιμή: MINI Countryman Cooper D ALL4 150ps | Vlog

Αυτό είναι το πιο μεγάλο MINI που υπάρχει. Το MINI Countryman στη 2η γενιά του είναι πιο σύγχρονο, πιο μεγάλο και πιο ευρύχωρο. Το οδηγούμε στην έκδοση Cooper D (diesel) με 2-λιτρο κινητήρα 150 ίππων και σε συνδυασμό με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic και τετρακίνηση ALL4.

Το MINI Countryman ξεχωρίζει γιατί πρακτικά αποτελεί το πιο περιπετειώδες μοντέλο στη γκάμα της MINI. Έχει πολύ προσεγμένες λεπτομέρειες και ένα μοναδικό στυλ. Ειδικά στο εσωτερικό, υπάρχει τεράστια έμφαση στη διαφορετικότητα, στη σχεδίαση και στην ποιότητα.

Όσο για τις ικανότητες εκτός δρόμου, το Countryman δεν είναι το αυτοκίνητο με το οποίο θα πας στα κατσάβραχα. Παρά το γεγονός ότι βγαίνει και τετρακίνητο (ALL4), η μικρή διαδρομή στην ανάρτηση και η χαμηλή απόσταση από το έδαφος στα 16,5 εκ. περιορίζουν αρκετά τις όποιες εξορμήσεις. Αν σε αυτό προσθέσουμε και τα ασφάλτινα ελαστικά χαμηλού προφίλ με ζάντες 19 ιντσών όπως στο MINI της δοκιμής, τότε μιλάμε για έναν 100% ασφάλτινο χαρακτήρα.

Ακόμη κι έτσι όμως, το Countryman είναι το αυτοκίνητο το οποίο διακρίνεται για την ποιότητα και τον premium χαρακτήρα του. Με αρχική τιμή στις περίπου 43.000 ευρώ δεν απευθύνεται στον καθένα, ενώ το αυτοκίνητο που βλέπετε στο video πιο πάνω αγγίζει με τον πρόσθετο εξοπλισμό του τις 58.000 ευρώ!

MINI Countryman Cooper D ALL4

Το πιο ευρύχωρο MINI

Αυτό που έχει βελτιωθεί σημαντικά στο νέο Countryman, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, είναι οι χώροι. Το αυτοκίνητο έχει ένα ευρύχωρο χώρο φόρτωσης 450 λίτρων, ενώ στο εσωτερικό πέντε ενήλικες επιβάτες θα ταξιδέψουν χωρίς παραχωρήσεις. Ακόμη και οι ψηλότεροι θα βολευτούν εύκολα, καθώς το αυξημένο εσωτερικό ύψος εξασφαλίζει άφθονο χώρο για τα κεφάλια. Οι εμπρός επιβάτες κάθονται αναπαυτικά, ενώ από πλευράς ποιότητας και χαρακτηριστικών τεχνολογίας, το MINI Countryman παίρνει άριστα.

Στο ταμπλό, σε κεντρική θέση βρίσκεται ένα μεγάλο κυκλικό πολυόργανο, με μια μεγάλη οθόνη αφής. Εδώ φιλοξενούνται τα πάντα, από το σύστημα Multimedia και το Navi έως και όλες οι ρυθμίσεις του οχήματος. Πιο κάτω ξεχωρίζουν οι αεροπορικού τύπου διακόπτες με το κόκκινο engine start σε κεντρική θέση.

MINI Countryman

MINI Countryman Cooper D με 2-λιτρο diesel κινητήρα

Κάτω από το καπό, ο 2-λιτρος turbodiesel κινητήρας αποδίδει 150 ίππους και 330 Nm ροπής διαθέσιμα από τις 1.750 σ.α.λ. Συνδυάζεται στάνταρ με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, ή προαιρετικά με 8άρι αυτόματο Steptronic. Ο κινητήρας αυτός προσφέρει άνεση, γραμμικότητα και πολιτισμένη λειτουργία στο Countryman. Από πλευράς επιδόσεων, η διαδικασία 0-100 km/h απαιτεί 8,7 δευτερόλεπτα, ενώ σε επίπεδο καταναλώσεων ο μέσος όρος της δοκιμής κυμάνθηκε στα 7,3-7,5 lt/100km. H MINI εφοδιάζει το Countryman και με ένα σύστημα επιλέξιμων προφίλ οδήγησης. Ο οδηγός από έναν διακόπτη στη βάση του επιλογέα ταχυτήτων μπορεί να αλλάξει μεταξύ των Green, Mid και Sport, τα οποία προσαρμόζουν ανάλογα την απόκριση του κινητήρα και τη λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου.

Δείτε όλες τις video-δοκιμές εδώ.

Δείτε ακόμη:

Audi Q2 | My Test Drive POV

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Εμφάνιση
9
Ποιότητα
10
Εσωτερικό
9,5
Επιδόσεις
8,5
Οδική συμπεριφορά
9
Σχέση ποιότητας - τιμής
8