Οι Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi, οδηγοί της ομάδας της Formula 1 με την ομάδα της Alfa Romeo Racing, συμμετείχαν στις δοκιμές εξέλιξης των νέων Giulia GTA και GTAm.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στο φημισμένο κέντρο δοκιμών του Balocco, όπου από τη δεκαετία του 1960 έχουν εξελιχθεί όλα τα μοντέλα της Alfa Romeo. Οι οδηγοί της Formula 1 είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δοκιμές με τις Giulia GTA και GTAm στο όριο και να προσφέρουν τις πολύτιμες παρατηρήσεις  τους. Η ενημέρωση των οδηγών και οι συζητήσεις για τις ρυθμίσεις των αυτοκινήτων πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο της “Autodelta”, του ιστορικού αγωνιστικού τμήματος της Alfa Romeo.

Με τεχνογνωσία από την F1 το πρόγραμμα GTA

Ο Kimi Räikkönen και ο νεαρός Antonio Giovinazzi συνεργάστηκαν στενά με τους μηχανικούς εστιάζοντας σε συγκεκριμένες τεχνικές παρατηρήσεις για τη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής απόδοσης και της πρόσφυσης. Για την ολοκλήρωση των ρυθμίσεων, οι οδηγοί της Formula 1 ανέλυσαν τις αλλαγές που έγιναν και έδωσαν τη δική τους άποψη μετά τη δοκιμή στην πίστα, έτσι ώστε να δοθεί μια ολοκληρωμένη εκτίμηση της συμπεριφοράς των οχημάτων.

Ο Giovinazzi εστίασε, τόσο τα νέα εξαρτήματα από ανθρακονήματα, όσο και στις τεχνικές λύσεις, όπως τους τροχούς με το κεντρικό μπουλόνι. Από την πλευρά του, ο Räikkönen, συνεργάστηκε με το τμήμα αεροδυναμικής για τα νέα στοιχεία που τοποθετήθηκαν στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, αλλά και τη ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή. Παράλληλα ο Φιλανδός εξέτασε τη συνολική ισορροπία του αυτοκινήτου και τον τρόπο που αυτή βελτιώθηκε χάρη στα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα, αλλά και το κάλυμμα στο πάτωμα του αμαξώματος.

Η Alfa Romeo, εμπιστεύτηκε την παραγωγή των περισσότερων στοιχείων από αναθρακονήματα των GTA και GTAm στη Sauber Engineering. Αυτά περιλαμβάνουν το νέο εμπρός προφυλακτήρα, τις πλαϊνές ποδιές και τις αεροτομές. Στην περίπτωση της Giulia GTAm η αεροδυναμική απόδοση μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε διαδρομή σύμφωνα με τις απαιτήσεις του οδηγού. Η έρευνα στην αεροδυναμική σήραγγα επεκτάθηκε και στο πάτωμα του αυτοκινήτου, το οποίο –όπως και στην περίπτωση της Giulia Quadrifoglio- είναι πλήρως καλυμμένο. Οι GTA και GTAm επωφελούνται από ένα νέο πίσω διαχύτη, μέσω του οποίου αυξάνεται η παραγωγή αρνητικής άνωσης, με όφελος στο κράτημα στις υψηλές ταχύτητες. Στην Giulia GTAm, τα επιπλέον στοιχεία προσφέρουν εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα κάθετης δύναμης, η οποία είναι 2 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη της GTA και 3 φορές μεγαλύτερη από εκείνη της Giulia Quadrifoglio που αποτελεί ήδη το σημείο αναφοράς στην κατηγορία.

Δείτε το video με τους Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi να συμμετέχουν στις δοκιμές εξέλιξης των Alfa Romeo Giulia GTA και Giulia GTAm: