Η Skoda ετοιμάζει coupe έκδοση του Enyaq iV

Μια πρώτη γεύση από τη σιλουέτα του Enyaq Coupe IV δίνει η Skoda, στοιχείο που μας δείχνει ότι πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κουπέ όχημα. Και ακολουθώντας τη φιλοσοφία του γνώριμου Enyaq IV, θα είναι SUV και μάλιστα ηλεκτρικό.

Σύμφωνα με τη μάρκα, το Skoda Enyaq Coupe IV θα έχει τον καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή στην κατηγορία του, μόλις 0,234. Το μοντέλο θα αποκαλυφθεί επισήμως στις 31 Ιανουαρίου 2022, ωστόσο ένα teaser video μας δίνει μια πρόγευση για όσα θα ακολουθήσουν. Προφανώς και έχουμε να κάνουμε με ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV. ‘Όπως και το Enyaq IV, η coupe έκδοση βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) που έχει εξελίξει το Volkswagen Group.

Το νέο μοντέλο έχει κουπέ σχήμα, με γραμμές οροφής που σβήνουν προοδευτικά προς τα κάτω από την κολόνα Β και προς το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Εκεί συγχωνεύονται στην πέμπτη πόρτα, για να σχηματίσουν τελικά μία κατακόρυφη επιφάνεια που φιλοξενεί τα LED πίσω φωτιστικά σώματα. Εκτός του κουπέ προφίλ του μοντέλου, το video αποκαλύπτει και το Crystal Face του Skoda Enyaq Coupe iV, τη χαρακτηριστική φωτεινή γρίλια με τα 131 στοιχεία LED, στη μάσκα του μοντέλου.