Είναι επίσημο! Η Hyundai ετοιμάζει μια “καυτή” έκδοση για το νέο i20. Το Hyundai i20 N θα τοποθετηθεί απέναντι στο εξαιρετικό Fiesta ST, εκεί στην κατηγορία των 200 ίππων!

Προς το παρόν έχουμε μόνο δύο φωτογραφίες που δείχνουν το i20 N. Όμως αυτό που επισήμως επιβεβαιώνει η Hyundai είναι ότι το “μικρό” N μοντέλο της θα είναι πολύ ικανό εντός πίστας. Βεβαίως σημαντικό ρόλο παίζει και η εμπλοκή της Hyundai στο WRC, με το νέο “hot-hatch” να έχει επιρροές από το αγωνιστικό i20 WRC rally car.

Αυτό θα είναι το τρίτο μοντέλο Hyundai N στην αγορά της Ευρώπης, μετά τα i30 N και i30 Fastback N. Θα ξεχωρίζει από τη δυναμική σχεδίαση, όπως μπορούμε να δούμε από τις δύο πρώτες φωτογραφίες. Κυριαρχούν οι μεγάλες εισαγωγές αέρα, τα πλευρικά σπόιλερ, οι ζάντες 18 ιντσών και οι κόκκινες δαγκάνες φρένων με τα διακριτικά “Ν”.

Hyundai i20 NΤο μοντέλο θα διατίθεται και στο χαρακτηριστικό N Performance γαλάζιο χρώμα, αποκλειστικό για τα μοντέλα Hyundai N. Θα μπορεί να συνδυαστεί με μαύρη οροφή αλλά και κόκκινα ένθετα που αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο το αγωνιστικό DNA. Μαζί με τις φωτογραφίες όμως, η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα και το πρώτη ηχητικό της εξάτμισης του i20 N.

Δυναμώστε λοιπόν και απολαύστε:

Προς το παρόν πάντως δεν έχουν ανακοινωθεί τεχνικά χαρακτηριστικά, ωστόσο είναι πιθανό να δούμε κάποιον νέο κινητήρα turbo βενζίνης, 4-κύλινδρο 1,6 λίτρων με απόδοση κοντά ή λίγο πάνω από τους 200 ίππους. Το αυτοκίνητο θα φέρει ακόμη μηχανικό μπλοκέ διαφορικό, ενώ μεγάλο μέρος της εξέλιξης του γίνεται στην πίστα του Nurburgring στη Γερμανία. Το λανσάρισμα του αναμένεται στο πρώτο μισό του 2021.

Δείτε ακόμη:

Νέο Hyundai i20, στην Ελλάδα από 12.990 ευρώ