Έτσι λειτουργεί το υβριδικό σύστημα στο Ford Puma Hybrid Rally1

Φέτος έχουμε μια τεράστια αλλαγή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ, αφού τα αγωνιστικά είναι πλέον υβριδικά. Πως λειτουργούν όμως τα Hybrid Rally1 αυτοκίνητα; Ο Tim Jackson της M-Sport μας εξηγεί!

Το WRC περνά στη νέα, υβριδική εποχή του. Με αφορμή την επικείμενη πρεμιέρα στο Ράλι Μόντε Κάρλο, ο Tim Jackson, επικεφαλής μηχανικός εξέλιξης του M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1, μας εξηγεί τη διάταξη αλλά και την τεχνολογία πίσω από το υβριδικό μηχανικό σύνολο του νέου «όπλου» της Ford στο WRC.

Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης είναι ο ίδιος EcoBoost που χρησιμοποιούσε το Fiesta WRC, ενώ το σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων είναι πλέον 5 σχέσεων, με πιο απλοποιημένη τεχνολογία για χαμηλότερο κόστος. Στο υπόλοιπο σύστημα μετάδοσης της κίνησης, τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Rally1, όπως το νέο Puma Hybrid Rally1, εξακολουθούν να είναι τετρακίνητα, χωρίς ωστόσο να διαθέτουν κεντρικό διαφορικό.

Η σημαντικότερη ωστόσο διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι η υβριδική μονάδα, η οποία προσθέτει μία «ένεση ισχύος» 100kW. Αποτέλεσμα η μέγιστη απόδοση της μονάδας κίνησης να μπορεί να φτάνει έως και τους 530 περίπου ίππους! Κάτι που καθιστά το νέο Ford Puma Hybrid Rally1 εξαιρετικά συναρπαστικό στην οδήγηση!

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: