MINI WRC

30 Σεπτεμβρίου 2010


Πριν μερικές εβδομάδες το βλέπαμε με καμουφλάζ να δοκιμάζεται σε χωμάτινες διαδρομές της Πρτογαλίας και στην πίστα της Prodrive. Τώρα, επί γαλλικού εδάφους η ΜΙΝΙ αποκαλείπτει επισήμως το νέο της αγωνιστικό αυτοκίνητο, με το οποίο θα επιστρέψει στις κλάσεις του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι το 2011.

Το νέο MINI WRC βασίζεται στο Countryman και ακολουθεί τους νέους κανονισμούς της κατηγορίας για μειωμένα κόστη και εφοδιάζεται με κινητήρα 1,6 λίτρων Di turbo. Η εξέλιξη του αυτοκινήτου γίνεται εξ ολοκλήρου από την Prodrive, την εταιρία που έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία στις τάξεις του WRC στο παρελθόν με την εργοστασιακή ομάδα της Subaru.

Το ΜΙΝΙ WRC θα κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο το 2011, συμμετέχοντας στους 6 από τους 13 αγώνες, ενώ το 2012 θα ακολουθήσει ολόκληρο το πρωτάθλημα. Ο ένας εκ των οδηγών της ομάδας θα είναι ο Kris Meeke, πρωταθλητής του βρετανικού πρωταθλήματος Junior το 2002 και νικητής του περσινού θεσμού Intercontinental Rally Challenge (IRC). Εκτός από την επίσημη συμμετοχή της ΜΙΝΙ, η Prodrive έχει στόχο τη δημιουργία και πελατειακών αυτοκινήτων για μικρές ανεξάρτητες ομάδες.

Διαβάστε ακόμη:
Citroen DS3 WRC
Δοκιμές για το MINI Countryman WRC