SEAT Leon Cupra και Cupra 280

9 Ιανουαρίου 2014      

Τα ευχάριστα νέα έρχονται εις διπλούν για τους απανταχού SEATάκιδες και γενικότερα για τους λάτρεις των hot-hatces, καθώς η SEAT έδωσε τις πρώτες λεπτομέρειες των νέων Leon Cupra και Leon Cupra 280 τα οποία έρχονται την άνοιξη τόσο σε 5θυρες εκδόσεις όσο και σε 3θυρες SC. Και ναι, αυτό είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει βγάλει μέχρι σήμερα η SEAT.

Η κορυφαία έκδοση της κορυφαίας έκδοσης του νέου SEAT Leon είναι η Cupra 280 η οποία -όπως άλλωστε προδίδει και το όνομα της- αποδίδει ισχύ 280 ίππων, τη στιγμή που οι απλές εκδόσεις Cupra αποδίδουν 265 ίπους από τον ίδιο 2-λιτρο turbo TSI κινητήρα. Ωστόσο, ο διαχωρισμός των δύο εκδόσεων σταματά καπου εδώ, τουλάχιστον για το τεχνολογικό κομμάτι. Κι αυτό γιατό όλες οι εκδόσεις, ανεξαρτήτου ισχύος, εξοπλίζονται με στάνταρ μηχανικό μπλοκέ διαφορικό, σύστημα DCC που μεταβάλλει τη λειτουργία της ανάρτησης και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης δύο σταδίων το οποίο απενεργοποιείται και πλήρως! Ναι, με άλλα λόγια όλα δείχνουν πως έχουμε ένα πραγματικό fun to drive σύγχρονο hot-hatch.

Όσο για τα νούμερα των επιδόσεων, σημειώσατε 5,7 δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h με ένα Cupra 280 DSG ή 5,8’’ με χειροκίνητο κιβώτιο και 350 Nm ροπής στις 1.750 σ.α.λ. και στις δύο εκδόσεις ισχύος! Σχεδιαστικά, τα SEAT Leon Cupra όπως ήταν αναμενόμενο φέρουν πιο δυναμική σχεδίαση, εντελώς νέο εμπρός τμήμα με μεγάλες εισαγωγές, full-LED προβολείς, πλευρικά αεροδυναμικά βοηθήματα, πίσω διαχύτη και βεβαίως δυο οβάλ εξατμίσεις. Οι οπτικές διαφορές του Cupra 280 σε σχέση με το απλό Leon Cupra είναι οι 19 ινστών ζάντες σε απόχρωση τιτανίου, το αεροδυναμικό “πακέτο” με ένα σπόιλερ στο τελείωμα της οροφής και τα λογότυπα Cupra στις δαγκάνες των φρένων. Εσωτερικά και οι δυο εκδόσεις έχουν εμφανή σπορ στοιχεία, επενδύσεις σε σκούρη γκρι αλκαντάρα με λευκές ραφές και μαύρα δέρματα και βεβαίως λεπτομέρειες αλουμινίου στα εσωτερικά των μαρσπιέ και τα πεντάλ.

Η SEAT ανακοινώνει πως οι παραγγελίες για τα νέα Leon Cupra και Cupra 280 ανοίγουν άμεσα με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν εντός της άνοιξης.

Διαβάστε ακόμη:
SEAT Leon SC: Το πρώτο 3θυρο Leon
Με 300 ίππους το νέο Audi S3
Honda Civic Type-R: Νέα στοιχεία και φωτογραφίες
Volkswagen Golf GTI από 27.700 ευρώ
Ήρθε το Kia pro_cee’d GT
Το 2017 το νέο Volkswagen Scirocco;
Volvo S60 & V60 Polestar με 350 ίππους