Abarth 695 Rivale με πόσο;

Διαθέσιμες στην ελληνική αγορά είναι οι νέες ειδικές εκδόσεις Abarth 695 Rivale και Abarth 695 Rivale 175th Anniversary, οι οποίες είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Abarth και της γνωστής μάρκας πολυτελών σκαφών Riva. Όσοι επιζητούν κάτι το διαφορετικό, οι παραγγελίες έχουν ανοίξει, με τιμές που ξεκινούν από 32.000 ευρώ.
Μερικά από τα στοιχεία που κάνουν το μοντέλο αυτό να ξεχωρίζει ως προς την εξωτερική εμφάνιση είναι η διχρωμία Μπλέ / Γκρι εμπνευσμένη από τα χρώματα της Riva και ένα περιμετρικό liner Aquamarina που θυμίζει την “ίσαλο γραμμή” στα σκάφη. Στην περίπτωση Cabrio, η μαλακή κουκούλα είναι σε χρώμα Μπλε Riva. Άλλες ιδιαίτερες λεπτομέρειες αφορούν στα καλύμματα εξωτερικών καθρεφτών Satin Chrome, τα σπορ χρωμιωμένα διακοσμητικά ένθετα σε πορτμπαγκάζ και πίσω προφυλακτήρα και τα λογότυπα 695 Rivale στα πλευρικά και πορτμπαγκάζ. Τον “αγωνιστικό” χαρακτήρα του μοντέλου ενισχύουν οι γκρι γυαλιστερές ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, οι μαύρες δαγκάνες φρένων Brembo και η εξάτμιση της Akrapovic με δύο απολήξεις από ανθρακονήματα.
Εξάτμιση Akrapovic για το Abarth 695 Rivale.
Στο εσωτερικό του 695 Rivale το ξύλο συνδυάζεται με τις πιο εξελιγμένες τεχνολογικές λύσεις για ακόμα μεγαλύτερη πολυτέλεια, όπως στα σκάφη Riva. Ξεχωρίζει το δερμάτινο σαλόνι χρώματος μπλε Riva με μπλε πάνελ θυρών, το ταμπλό από ανθρακονήματα με λογότυπο Riva, το σπορ δερμάτινο τιμόνι με πεπλατυμένη βάση και λεπτομέρειες από ανθρακονήματα και ο πίνακας ενδείξεων και οργάνων με TFT 7’’ και γραφικά Rivale. Άλλα ιδιαίτερα στοιχεία είναι το κάλυμμα πίνακα ενδείξεων και οργάνων σε μαύρο χρώμα, τα μαύρα πατάκια με μπλε ένθετα και το πινακιδάκι αριθμημένης παραγωγής.
Για αυτούς που αναζητούν μια ακόμη πιο πολυτελή εμπειρία σε διαστάσεις ενός μικρού αυτοκινήτου πόλης, το μοντέλο διατίθεται προαιρετικά και με πακέτο εσωτερικού από μαόνι! Το πακέτο περιλαμβάνει κάλυμμα πίνακα ενδείξεων και οργάνων από μπλε δέρμα, δερμάτινο τιμόνι με μπλε λεπτομέρειες, Satin Chrome βάση και κομμάτι από ξύλο μαόνι στο επάνω μέρος του (viewfinder), ταμπλό από ξύλο μαόνι, πόμολο λεβιέ ταχυτήτων από ξύλο μαόνι (διαθέσιμο μόνο σε μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων), ενώ περιλαμβάνονται επιπρόσθετα μαρσπιέ θυρών από μαόνι.
Υψηλή ποιότητα και πολυτέλεια στην καμπίνα του 695 Rivale.
Το Abarh 695 Rivale είναι διαθέσιμo με τον κινητήρα της κορυφαίας έκδοσης Competizione με κινητήρα 1.4 Turbo 180 ίππων (δείτε τη video-δοκιμή του Abarth 595 Competizione εδώ), ο οποίος διακρίνεται από την εξαιρετική αναλογία βάρους ισχύος, μια από τις καλύτερες στην κατηγορία της (5,8 Kg/hp). Άλλωστε χρησιμοποιεί μια τεράστια τουρμπίνα Garrett 1446, ενώ τη σπορ φιλοσοφία του ενισχύουν τα αμορτισέρ Koni με μεταβλητή συχνότητα απόσβεσης (FSD).
Η Abarth δημιούργησε όμως και μια ακόμα ειδική έκδοση, εκτός της 695 Rivale, την 695 Rivale 175th anniversary, που απευθύνεται αποκλειστικά σε 350 ενδιαφερόμενους (175 κλειστά και 175 Cabrio μοντέλα). Η έκδοση διαθέτει ακόμη πιο πολυτελή βασικό εξοπλισμό, ο οποίος βασίζεται στο 695 Rivale και περιλαμβάνει επιπλέον μπλε δερμάτινο σαλόνι με μαύρες πλευρικές λεπτομέρειες και προσκέφαλα (στα εμπρός καθίσματα), ζάντες αλουμινίου 17’’ Formula Magnesium, λογότυπο 175th anniversary στο ταμπλό και την κολώνα B, ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή (στο κλειστό μοντέλο) και σύστημα U-Connect 7’’ Navi.
Οι τιμές όλων των εκδόσεων Abarth 695 Rivale στην Ελλάδα διαμορφώνονται ως εξής:
  • 695 1.4 T-Jet 180hp Rivale: 32.000 €
  • 695 1.4 T-Jet 180hp Rivale 175th anniversary: 35.450 €
  • 695 1.4 T-Jet 180hp Rivale Cabrio: 34.000 €
  • 695 1.4 T-Jet 180hp Rivale 175th anniversary Cabrio: 37.450 €

Ίσως το πιο ξεχωριστό -και ακριβό- 500αράκι…

Σας φαίνεται ακριβό; Δείτε το ίδιων επιδόσεων Abarth 595 Competizione που κοστίζει λιγότερο και έχει περισσότερο carbon. Το οδηγούμε στην πίστα και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις εδώ