Λίγο πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια το Μάρτιο και οι πρώτες εικόνες της ανανεωμένης Porsche 911 GT3 RS διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Αυτή είναι η 991.2 έκδοση, η οποία εκτός από το νέο πράσινο χρώμα έρχεται με αναβαθμίσεις και μικρές σχεδιαστικές αλλαγές.

H νέα 911 GT3 RS ακολουθεί τις αλλαγές και βελτιώσεις που δέχθηκε πριν ένα χρόνο περίπου και η… “απλή” GT3. Ωστόσο, φαίνεται ότι η αναβαθμισμένη RS έχει και κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές προσθήκες, όπως το καπό της GT2 RS με διπλούς μικρούς αεραγωγούς τύπου NACA. Επανασχεδιασμένο είναι το εμπρός τμήμα αλλά και ο πίσω προφυλακτήρας, με έμφαση στη βελτίωση της αεροδυναμικής. Φυσικά το μάτι πέφτει πρώτα στη μεγάλη ρυθμιζόμενη αεροτομή που κοσμεί την ουρά της 911.

2018 Porsche 911 GT3 RS

Αλλαγές και στον κινητήρα της 911 GT3 RS

Ο ατμοσφαιρικός 4-λιτρος κινητήρας που κάθεται κάτω από τη μεγάλη αεροτομή, δέχθηκε σειρά βελτιώσεων που του χαρίζουν έξτρα 20 ίππους. Αυτό σημαίνει πως η GT3 RS αποδίδει πλέον 520 ίππους. Η μετάδοση γίνεται μέσω 7-τάχυτου κιβωτίου PDK. Στην πράξη η 2018 Porsche 911 GT3 RS χρειάζεται μόλις 3,2 δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h, ενώ η τελική της φτάνει τα 312 km/h.

Όλες αυτές οι πληροφορίες και φωτογραφίες αποτελούν μέρος μιας διαρροής πληροφοριών. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια δε θα αργήσουν να έρθουν, ενώ η πρώτη εμφάνιση στο κοινό θα γίνει το Μάρτιο στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.