Το πρωτότυπο “Mission E”, του οποίου το όνομα χρησιμοποιείται σήμερα για να περιγράψει το πλήρες project ηλεκτροκίνησης που έχει ολοκληρώσει η Porsche, θα ονομαστεί Taycan. Το όνομα αυτό σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει “ζωηρό νέο άλογο”. Παραπέμπει στην εικόνα που υπάρχει από το 1952 στο κέντρο του θυρεού της Porsche, δηλαδή στο άτι που καλπάζει. Το ασιατικής προέλευσης όνομα, σηματοδοτεί επίσης το λανσάρισμα του πρώτου ηλεκτρικού sport αυτοκινήτου με την ψυχή μιας Porsche.

Δύο μόνιμα συγχρονισμένοι κινητήρες (PSM), με απόδοση συστήματος που ξεπερνά τους 600 ίππους, επιταχύνουν το ηλεκτρικό sport αυτοκίνητο στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα. Το 0-200 χλμ./ώρα γίνεται σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα. Οι επιδόσεις αυτές έρχονται να πλαισιώσουν το επίπεδο συνεχούς ισχύος, το οποίο δεν έχει προηγούμενο σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το μοντέλο αυτό μπορεί να πραγματοποιήσει πολλαπλές γρήγορες επιταχύνσεις χωρίς απώλεια επιδόσεων. Η μέγιστη αυτονομία του ξεπερνά τα 500 χλμ. σύμφωνα με το πρότυπο NEDC.

Διπλασιασμός μελλοντικών επενδύσεων

Η Porsche σκοπεύει να επενδύσει πάνω από έξι δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτρική κινητικότητα έως το 2022. Ποσό διπλάσιο από αυτό που επρόκειτο να δαπανήσει αρχικά. Από τα πρόσθετα τρία δισεκατομμύρια ευρώ, περίπου 500 εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν για την εξέλιξη διαφόρων μοντέλων και εκδόσεων της Taycan. Περίπου ένα δισεκατομμύριο για τη χρήση ηλεκτροκίνησης και υβριδικής κίνησης στην υπάρχουσα γκάμα μοντέλων, ενώ αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια για την επέκταση εγκαταστάσεων παραγωγής. Περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ θα δπανηθούν για νέες τεχνολογίες, υποδομές φόρτισης και λύσεις έξυπνης κινητικότητας.

Τροποποιήσεις στο Zuffenhausen για την Taycan

Στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Porsche στο Zuffenhausen κατασκευάζονται αυτήν τη στιγμή ένα νέο βαφείο, εγκαταστάσεις συναρμολόγησης αποκλειστικά για την Taycan και μια γέφυρα για τη μεταφορά των βαμμένων αμαξωμάτων και των μονάδων κίνησης στον χώρο της τελικής συναρμολόγησης. Οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις κατασκευής των κινητήρων επεκτείνονται για να εξυπηρετούν και την κατασκευή των μονάδων ηλεκτροκίνησης. Βελτιώσεις θα πραγματοποιηθούν και στο φανοποιείο. Επενδύσεις προβλέπονται και για το Κέντρο Εξέλιξης στο Weissach. Η παραγωγή της Taycan δημιουργεί περίπου 1.200 νέες θέσεις εργασίας μόνο στο Zuffenhausen.

Porsche Mission E

Εορτασμοί για τα “70 χρόνια sport αυτοκινήτων Porsche”

Η Porsche γιορτάζει την επέτειό της με διάφορες δραστηριότητες σε ολόκληρη τη διάρκεια του 2018. Το σαββατοκύριακο 16-17 Ιουνίου, η εταιρεία θα υποδεχθεί εργαζομένους, κατοίκους της περιοχής και ενδιαφερόμενους πελάτες σε έναν εορτασμό που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Στουτγάρδης και γύρω από αυτές. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δραστηριότητες για επισκέπτες κάθε ηλικίας, ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις, μουσική, καντίνες, ζωντανή κάλυψη του αγώνα 24 Ωρών του Le Mans.