Πρόσωπα: Αλέξανδρος Δήμος

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Δήμος; Είναι ένας πρωτοεμφανιζόμενος οδηγός αγώνων στα rally, με εμπειρία στο motorsport από μικρό παιδί, πολλές νίκες στο ενεργητικό του και πρωταθλήματα σε αγώνες kart και Time Attack. Γιατί μας απασχολεί στο trcoff.gr; Γιατί πολύ απλά ο Αλέξανδρος πρόσφατα έτρεξε το πρώτο του rally και σημείωσε χρόνους που έκανε τους πάντες να μιλούν γι αυτόν!
Ο Αλέξανδρος Δήμος από τα 5 του χρόνια οδηγεί kart ενώ στα 10 του ήταν πρωταθλητής Βορείου Ελλάδος. Τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται σε αγώνες Time Attack (χρονομετρημένοι αγώνες αυτοκινήτου σε πίστες kart) και με ένα Toyota Starlet 1.300cc παίρνει το ένα πρωτάθλημα πίσω από το άλλο, κερδίζοντας στα ίσια πολλά και ισχυρότερα αυτοκίνητα του ανταγωνισμού.

Γεννήθηκα μέσα σε ένα bucket και κόλλησα το μικρόβιο από τον πατέρα μου οδηγό αγώνων, Χάρη Δήμο. Οι αγώνες είναι όλη μου η ζωή και μεγάλο μου όνειρο είναι μια θέση σε εργοστασιακή ομάδα του WRC. Για το 2015 ξεκινάμε κάτι καινούριο, αφήνω τις πίστες και… παίρνω τα βουνά και τις ειδικές διαδρομές. Στόχος μας είναι να έχουμε πολλούς τερματισμούς και μια καλή γνωριμία με το αυτοκίνητο. Συνεχίζω και στα Time Attack με στόχο την κατάκτηση των κατηγοριών 1.600 κ.εκ. και Racing.

Φέτος λοιπόν, ο Αλέξανδρος και η ομάδα του κάνουν ένα βήμα παραπάνω στους αγώνες αυτοκινήτου, απέκτησαν ένα Peugeot 106 S16 και πρόσφατα έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση στο Rally Φίλιππος της Βέροιας. Με συνοδηγό τον Θάνο Ντίτορα ανέβηκαν στη ράμπα εκκίνησης με ένα καινούριο γι αυτούς αυτοκίνητο σε μια εντελώς διαφορετική κατηγορία αγώνων. Με το “καλημέρα” το νεαρό πλήρωμα από τη Θεσσαλονίκη έσπασε τα χρονόμετρα! Στην πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή έγραψαν τον 7ο χρόνο γενικής και τον 2ο στην κατηγορία του, ενώ ολοκλήρωσαν τον αγώνα στην 5η θέση γενικής και 2η στην κατηγορία τους, δυόμιση λεπτά πίσω από το νικητή του αγώνα. Το να ανεβεί κανείς στο βάθρο από τον πρώτο κιόλας αγώνα είναι σίγουρα ένας άθλος, πόσο μάλιστα για δύο πρωτοεμφανιζόμενα παιδιά με ένα αυτοκίνητο που πριν το Φίλιππος δεν το είχαν οδηγήσει για περισσότερα από 500 μέτρα!

Με τέτοιο ξεκίνημα, το μέλλον αναμένεται συναρπαστικό και σίγουρα όλοι αναρωτιόμαστε τι θα γίνει όταν ο Αλέξανδρος “δεθεί” με το 106 του όπως είχε δεθεί με το Starlet του στα Time Attack. Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι έχουμε ένα πραγματικό ταλέντο, ένα νέο αγωνιζόμενο με μεγάλο πάθος γι αυτό που κάνει και φυσικά ένα ισχυρό background. Δίπλα στον Αλέξανδρο από τα πρώτα βήματα του στο σπορ, είναι άνθρωποι με πολυετή εμπειρία στους αγώνες. Ο πατέρας του και πρώην οδηγός αγώνων Χάρης Δήμος, ο μηχανικός Μάκης Λαζάρου και ο οδηγός αγώνων και μηχανικός Δημήτρης Χόχολης. Και φυσικά ένα πραγματικό ταλέντο δε θα περνούσε απαρατήρητο στους χορηγούς, με το Peugeot 106 του να φέρει τα σήματα του HELL Energy Drink και την υποστήριξη των Lukoil Suzuki Service Αναγνωστάκης.

Καλή τύχη Αλέξανδρε… ή μάλλον καλή τύχη στους αντιπάλους σου!