Η Toyota και η Gazoo Racing ετοιμάζουν το νέο αγωνιστικό GR Yaris Rally2, στοχεύοντας ξεκάθαρα τους ιδιώτες που ασχολούνται με τους αγώνες rally.

Έχοντας ήδη δείξει τη δύναμη της στην κορυφή των αγώνων rally και πιο συγκεκριμένα στο WRC, η Toyota αλλά και το αγωνιστικό της τμήμα TGR (Toyota Gazoo Racing) εξελίσσουν ένα νέο αυτοκίνητο. Ο λόγος για το αγωνιστικό GR Yaris Rally2, το οποίο πρόσφατα αποκαλύφθηκε ως πρωτότυπο στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο.

Με το GR Yaris Rally2 η Toyota στοχεύει να διεισδύσει στον κόσμο των ιδιωτικών αγωνιστικών της κατηγορίας Rally2 (πρώην R5). Μια κατηγορία όπου κυρίαρχος τα τελευταία χρόνια είναι η Skoda Motorsport με το Fabia. Το αγωνιστικό ντεμπούτο του νέου αυτοκινήτου θα γίνει μέσα στο 2023 και πιο συγκεκριμένα στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Ράλλυ. Μέσα από μια σειρά αγώνων στην Ιαπωνία, το GR Yaris Rally2 θα περάσει το τελικό στάδιο εξέλιξης του και η TGR θα συλλέξει πολύτιμο feedback από τις ομάδες ιδιωτών που θα το χρησιμοποιήσουν.

Στόχος είναι το αυτοκίνητο να πάρει την έγκριση τύπου της FIA τον Ιανουάριο του 2024 και να συμμετέχει κανονικά σε όλους τους αγώνες που υποστηρίζουν την κατηγορία Rally2.