Η Alpine αποκάλυψε το μοντέλο που θα την βάλει στην ηλεκτρική εποχή. Το A290_β είναι ένα μικρό, σπορ ηλεκτρικό μοντέλο που αναβιώνει γνώριμα σχήματα της Group B εποχής των ράλλυ.

Προς το παρόν, να ξεκαθαρίσουμε ότι βλέπουμε ένα πρωτότυπο, ένα “beta” μοντέλο. Γι αυτό και το “β” στην ονομασία του. Ωστόσο, η Alpine κάνει ξεκάθαρο ότι το Α290 είναι στο δρόμο προς την υλοποίηση ενός μελλοντικού, compact σπορ αυτοκινήτου. Αμιγώς ηλεκτρικού, αφού ως γνωστόν η αυτοκίνηση πήρε εδώ και καιρό αυτό τον δρόμο!

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο ανήκει ξεκάθαρα στην κατηγορία Β, αυτή των μικρότερων supermini. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που θα δουν ομοιότητες με το θρυλικό Renault 5 Turbo. Τόσο στα πλευρικά φουσκώματα, όσο και στο τελείωμα του πίσω μέρους, τα φώτα εμπρός και πίσω και βεβαίως στους ώμους.

Alpine A290_βΗ Alpine κάνει λόγο για ένα από τα τρία μοντέλα του μελλοντικού “Dream Garage”. Έχει σχεδιαστεί για να ξυπνήσει το αγωνιστικό πνεύμα κάθε λάτρη της σπορ οδήγησης και για να επανεφεύρει την έννοια του «σπορ αυτοκινήτου». Με την αύρα των αγώνων επιχειρεί την είσοδό της σε νέες κατηγορίες, ξεκινώντας την αντεπίθεση με ένα σπορ αυτοκίνητο πόλης. Ο σχεδιασμός, τα υλικά και η τεχνολογία αυτού του showcar, ενσωματώνουν μια νέα οπτική για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία θα μπορούν να σταθούν επάξια τόσο στην πίστα, όσο και στις καθημερινές διαδρομές και να αποδεικνύονται συναρπαστικά για τον οδηγό, αλλά και για τους ακόμη δύο επιβάτες.

Το ίδιο εντυπωσιακή είναι και η εικόνα στο εσωτερικό, όπου βλέπουμε μια διάταξη 1+2. Ο οδηγός κάθεται στο απόλυτο κέντρο του αυτοκινήτου, ενώ οι δύο ακόμη επιβάτες είναι σε ανεξάρτητα καθίσματα, δεξιά-αριστερά και ελαφρώς πίσω του. Διάταξη γνώριμη στους φίλους των supercars και από τη θρυλική McLaren F1. Προς το παρόν πάντως, το Alpine 290_β αποτελεί ένα πρωτότυπο, μια κλεφτή ματιά στο συναρπαστικό κοντινό μέλλον της ηλεκτροκίνησης.