Η Hyundai αποκάλυψε το εντελώς νέο Tuscon, το οποίο υιοθετεί μια εντελώς νέα προσέγγιση και βάζει ακόμη πιο δυναμικά τη μάρκα στην κατηγορία των SUV. Το νέο μοντέλο αναμένεται στη χώρα μας ως το τέλος του έτους.

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό στο εντελώς νέο Hyundai Tuscon είναι το εμπρός μέρος. Η νέας σχεδίασης μάσκα υιοθετεί αυτό που η μάρκα ονομάζει “Parametric Hidden Lights”, με φωτιστικά LED κρυμμένα στις γρίλιες που είναι ορατά μόνο όταν αυτά είναι αναμμένα. Οι κυρίως προβολείς βρίσκονται διακριτικά ενσωματωμένοι στο επάνω μέρος του προφυλακτήρα.  Γενικότερα όμως, το νέο Tuscon υιοθετεί μια φρέσκια προσέγγιση, με δυναμικές γραμμές και γεωμετρικά σχήματα στη σχεδίαση του.

Από πλευράς διαστάσεων, η νέα γενιά είναι μακρύτερη κατά 2 εκ. (συνολικά 4,5 μ.), και φαρδύτερη κατά 1,5 εκ., έχοντας και μεγαλύτερο μεταξόνιο, πλέον στα 2,68 μ. Στο πλάι ξεχωρίζουν επιφάνειες που εμπνέουν δυναμισμό, ενώ ενδιαφέρον σχεδιαστικά είναι και το πίσω μέρος που ακολουθεί τη νέα φιλοσοφία της μάρκας.

Hyundai Tuscon

Φρέσκο, hit-tech εσωτερικό!

Εντελώς νέα προσέγγιση υπάρχει στο εσωτερικό, με ένα ταμπλό διπλής διάταξης, χαμηλότερα τοποθετημένο πίνακα οργάνων και κάθετα προσανατολισμένες επιφάνειες στην κεντρική κονσόλα. Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια οθόνη αφής στις 8″ ή στις 10,25″, ανάλογα με την έκδοση. Αυτή περιλαμβάνει λειτουργίες για το σύστημα multimedia αλλά και διάφορες άλλες ρυθμίσεις. Πρακτικά η σχεδίαση καταργεί σχεδόν όλας τα φυσικά μπουτόν, στη θέση των οποίων υπάρχουν διακόπτες αφής, τόσο για το ηχοσύστημα, όσο και για τη λειτουργία του κλιματισμού. Οι χώροι είναι αντίστοιχη της τρέχουσας γενιάς Tuscon, ενώ ο χώρος φόρτωσης μετρά 620 λίτρα. Με την αναδίπλωση των πίσω θέσεων ο χώρος φτάνει στα 1.799 λίτρα.

Οι κινητήρες του νέου Hyundai Tuscon

Το νέο Hyundai Tuscon θα λανσαριστεί με μια ευρεία γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, αλλά και συστήματα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας. Η γκάμα περιλαμβάνει σύνολα ισχύος από 115 έως 230 ίππους, συμπεριλαμβανομένου ενός T-GDI Smartstream 1.6 λίτρων βενζίνης με 150 ίππους που διατίθεται και σε mild hybrid έκδοση.  Σε πετρέλαιο ο γνώριμος 1.6 CRDi αποδίδει 136 ίππους, ενώ διαθέσιμη είναι και μια πλήρως υβριδική έκδοση βενζίνης που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα, μπαταρία 1,49kWh και αποδίδει συνδυαστικά 230 ίππους. Αργότερα η γκάμα του μοντέλου θα εμπλουτιστεί και με μια plug-in hybrid επιλογή.

Η μετάδοση γίνεται στους εμπρός τροχούς, ενώ αρκετές εκδόσεις έχουν και τη δυνατότητα επιλογής με σύστημα τετρακίνησης. Σημαντική προσθήκη αποτελεί αυτή του νέου κιβωτίου 6 σχέσεων iMT της Hyundai, ενώ σε αυτόματο διατίθεται ένα 7-τάχυτο διπλού συμπλέκτη.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο Hyundai Tuscon δείχνει πολύ ενδιαφέρον σχεδιαστικά και τεχνολογικά, αναβαθμίζοντας αισθητά την εικόνα της μάρκας. Η άφιξη του στην ελληνική αγορά αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου και θα έχει πολύ ενδιαφέρον το να δούμε πως στέκεται απέναντι σε αντίστοιχες προτάσεις της κατηγορίας.

Δείτε ακόμη:

Ανανεωμένο Hyundai Kona και νέο Kona N Line