Η Toyota Supra σε “παγκόσμια πρεμιέρα” στο Goodwood

Η νέα Toyota Supra έκανε το “παγκόσμιο ντεμπούτο” της την Πέμπτη στο Goodwood Festival of Speed. Ωστόσο, το αυτοκίνητο που έκανε τη διάσημη διαδρομή δεν ήταν άλλο από ένα πρωτότυπο σε τελική μορφή, “ντυμένο” μάλιστα σε έντονο καμουφλαζ. Η Toyota συνεχίζει να μας δίνει σταγόνα-σταγόνα τις λεπτομέρειες της Supra και από όσο φαίνεται έτσι και θα συνεχιστεί. Αφού το μοντέλο δε το έχουμε δει ακόμη.

Λεπτομέρειες, όμως, έτσι;

Σε περίπτωση που μετρούσατε, αυτό είναι το τέταρτο ντεμπούτο της Supra από τότε που η Toyota ανακοίνωσε ότι επανέφερε το θρυλικό όνομα. Η Toyota ανήγγειλε τα σχέδια παραγωγής του αυτοκινήτου με το GR Supra Racing Concept που είδαμε το Μάρτιο. Στη συνέχεια ακολούθησε μια έκδοση NASCAR Xfinity Series που έχει σχήμα που δε μοιάζει σε τίποτα το αυτοκίνητο δρόμου, ενώ έχει V8 κινητήρα. Η Toyota δεν ανέφερε τίποτα για την πρωτότυπη GR Supra Racing Concept και τα τεχνικά της χαρακτηριστικά. Σε αντίθεση, η ισχύς των 591 ίππων μαθεύτηκε από την εμφάνιση του αυτοκινήτου στο video game Gran Turismo Sport, όπου και έκανε το ψηφιακό του ντεμπούτο.

Toyota Supra A90

Τώρα, είμαστε στο Goodwood

Η Toyota κάνει λόγο για “παγκόσμιο ντεμπούτο” της Supra δρόμου. Πρακτικά ωστόσο, η εταιρεία έστειλε στο Goodwood Festival Speed ένα μοντέλο υπό εξέλιξη, για να κάνει το hillclimb κάτω από πολύχρωμο καμουφλάζ. Μπορεί οπτικά να είναι πιο κοντά στο μοντέλο παραγωγής, αφού πρακτικά δεν είναι κάποιο αγωνιστικό, αλλά “παγκόσμιο ντεμπούτο” μάλλον δε το λες.

Μάλιστα, με ανακοίνωση της η Toyota για αυτό το ντεμπούτο του Goodwood, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα επιβεβαιώσαμε ότι το αυτοκίνητο θα κρατήσει την ιστορική διάταξη με 6-κύλινδρο κινητήρα και πίσω κίνηση. Βέβαια, γνωρίζοντας ότι από πίσω υπάρχει η συνεργασία Toyota-BMW, ο κινητήρας αυτός είναι ένας straight-six. Οπότε δεν είναι ιδέα μας ότι ο ήχος στο video πιο πάνω θυμίζει ένα M3.

Αυτό που γνωρίζουμε πάντως είναι ότι η Toyota Supra που θα κυκλοφορήσει στην αγορά κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, είναι πιθανόν να μην έχει καν χειροκίνητη έκδοση αλλά 8άρι αυτόματο ως στάνταρ.

Σε κάθε περίπτωση, η έντονη μυστικότητα φαίνεται να αποτελεί τυπική διαδικασία για την Toyota, η οποία ετοιμάζεται να αποκαλύψει εκ νέου το πιο θρυλικό μοντέλο στην ιστορία της. Λογικό…

Δείτε ακόμη:

Το Nissan GT-R50 από την Italdesign κοστίζει 900.000 ευρώ