Car of the Week: Opel Corsa ecoFLEX 1.3 CDTi

23 Μαρτίου 2012 |


Σε μια εποχή που το κόστος μετακίνησης τείνει να γίνει απαγορευτικό, υπάρχουν αυτοκίνητα που έρχονται ενάντια στην κρίση, εξασφαλίζοντας οικονομία αλλά και οικολογία. Ανάμεσα σε αυτά, πρωταγωνιστική θέση κατέχει το πετρελαιοκίνητο Opel Corsa 1.3 CDTi, το οποίο και οδηγήσαμε καλύπτοντας σχεδόν 800 km με ένα μόλις γέμισμα.

Το Corsa αποτελεί χωρίς αμφιβολία best seller της ελληνικής αγοράς και αυτό αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά μετά την απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας σημαντικό αριθμό πωλήσεων. Η συνταγή είναι απλή και περιλαμβάνει ένα όμορφο και νεανικό αμάξωμα, ευρύχωρο και πρακτικό εσωτερικό για τέσσερις ή πέντε επιβάτες, σε συνδυασμό με οικονομικούς κινητήρες χαμηλού κυβισμού. Πόσο οικονομικούς; Η Opel ανακοινώνει για το πετρελαιοκίνητο Corsa 1,3 μέση κατανάλωση 3,5 lt/100km, ενώ στην πράξη εύκολα είδαμε το trip computer να δείχνει 4,4-4,6 lt/100km μέσης κατανάλωσης.
Περνώντας σε λίγο πιο τεχνικά στοιχεία, ο κινητήρας πετρελαίου 1,3 λτ. CDTi της έκδοσης ecoFLEX αποδίδει 95 ίππους και 190 Nm ροπής. Εφοδιάζεται με στάνταρ το σύστημα start/stop για οικονομία εντός πόλης αλλά και χαμηλούς ρύπους CO2 στα 94 g/km, που σημαίνει ότι το μοντέλο δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Στην πράξη πρόκειται για μια από τις καλύτερες εκδόσεις του Corsa, καθώς είναι σε θέση να προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις, εξαιρετικό τράβηγμα στις χαμηλές στροφές και πολύ καλή οικονομία. Χαρακτηριστικό είναι ότι με ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ διανύσαμε σχεδόν 800 km συνολικά σε αυτοκινητόδρομο, επαρχιακό οδικό δίκτυο και εντός πόλεως. Σχεδόν το διπλάσιο δηλαδή από ένα βενζινοκίνητο μοντέλο!
Στους υπόλοιπους τομείς, το Corsa τα καταφέρνει εξίσου καλά. Σχεδιαστικά το μοντέλο υπέστη κάποιες σχεδιαστικές αλλαγές εντός του 2011, οι οποίες του προσδίδουν πιο νεανικό και σύγχρονο παρουσιαστικό. Στοιχεία όπως νέα φώτα εμπρός με ενσωματωμένα φώτα ημέρας, νέα γρίλια και νέο προφυλακτήρα. Η εικόνα συμπληρώνεται από τα νέα σχέδια ζαντών και το ανανεωμένο σήμα της Opel πίσω. Εσωτερικά, κυριαρχεί ευχάριστη ατμόσφαιρα και βελτιωμένη ποιότητα στο ανανεωμένο μοντέλο. Νέο είναι και το σύστημα multimedia «Touch & Connect» με οθόνη αφής και ενσωματωμένο ηχοσύστημα, σύστημα πλοήγησης, Bluetooth και συνδεσιμότητα Aux-in & USB. Οι χώροι επιβατών παραμένουν το ίδιο ικανοποιητικοί, με το πορτ μπαγκάζ να είναι στα 285 lt.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός: 1.258 cc
Ισχύς (PS/rpm): 95/4000
Ροπή (Nm/rpm): 190/1750-3250
0-100 km/h: 12,3 sec
Τελική ταχύτητα: 177 km/h
Μέση κατανάλωση: 3,5 lt/100 km
Εκπομπές CO2: 94 g/km
Βάρος: 1130 kg

Αρχική τιμή Opel Corsa 1,3 CDTi ecoFLEX: 15.480 €
Τιμή Opel Corsa 3d Excess 1,3 CDTi ecoFLEX: 15.730 €
Τιμή αυτοκινήτου δοκιμής*: 16.220 €

*περιλαμβάνεται το χρώμα Oriental Blue κόστους 490 €


Διαβάστε ακόμη:
Opel Corsa OPC Nürburgring Edition