Διαθέσιμη η track-ready Lotus Elise S Cup

Και επισήμως, η Lotus αποκάλυψε την Elise S Cup, ένα σχεδόν αγωνιστικό μοντέλο που μπορεί να κυκλοφορήσει κανονικά στο δρόμο και βεβαίως αποτελεί σήμερα ότι πιο σκληροπυρηνικό έχει να προσφέρει η βρετανική μάρκα. Επηρεασμένη φανερά από την αγωνιστική Elise S Cup R, η έκδοση δρόμου έχει παρόμοιο αεροδυναμικό body kit, ένα μεγάλο σπόιλερ πίσω, σταθερά κλειστή οροφή και έναν τεράστιο πίσω διαχύτη αέρα.


Οι Lotus λέει πως όλες αυτές οι αεροδυναμικές τροποποιήσεις προσφέρουν αεροδυναμική δύναμη 66 kg στα 161 km/h και 125 kg στα 225 km/h. Εκτός από αυτό όμως η Elise S Cup έχει και roll bar που μπορεί να υποστηρίξει αγωνιστικού τύπου ζώνες ασφαλείας και βεβαίως να αποτελέσει τη βάση για ένα πλήρες roll cage. Αγωνιστικών προδιαγραφών είναι τα ηλεκτρικά του οχήματος, συμπεριλαμβανομένου ενός “kill-switch” αλλά και συστήματος πυρόσβεσης.

Η ισχύς στη Lotus Elise S Cup έρχεται από τον υπερτροφοδοτούμενο (με κομπρέσορα) κινητήρα 1,8lt της Toyota, που αποδίδει 217 ίππους και 249 Nm ροπής, χαρίζοντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,2” και τελική ταχύτητα 225 km/h. Η μετάδοση γίνεται φυσικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Η νέα Elise S Cup βάρους 932 kg, είναι κατά 3 δευτερόλεπτα ταχύτερη στην πίστα δοκιμών της Lotus στο Hethel, από την ίδιας ισχύος στάνταρ Elise S. Με άλλα λόγια είναι η πλέον σπαρτιάτικη και race-ready Elise δρόμου για ατελείωτες εξορμήσεις στην πίστα και λιγότερο για χρήση στο δρόμο. Οι παραγγελίες για τυχόν ενδιαφερόμενους έχουν ήδη ανοίξει, με τιμή Αγγλίας τις 43.500 λίρες και τιμή Γερμανίας τα 56.525 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:
Lotus Elise S Club Racer
Νέο Honda NSX: Ένας θρύλος αναγεννιέται
Η Porsche 911 GT3 RS εθεάθη πολύ πριν αποκαλυφθεί!
Porsche 911 GTS
Honda Civic Type R: Το καλύτερο Type R όλων των εποχών!
Audi RS3 Sportback με 367ps
Νέο MINI John Cooper Works