2016 Chevrolet Camaro Convertible

Μετά από τις “κατά λάθος” διαρροές των πρώτων φωτογραφιών, η Chevrolet αποκάλυψε και επισήμως την ολοκαίνουρια 2016 Camaro Convertible, η οποία έχει την πιο προηγμένη οροφή της κατηγορίας… τουλάχιστον για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η υφασμάτινη οροφή λοιπόν σύμφωνα με τη μάρκα είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και λειτουργεί με ένα μπουτόν, ενώ ανοιγοκλείνει σε ταχύτητες έως 50 km/h. Ταυτόχρονα ανοίγει και με τηλεχειρισμό από το ίδιο το κλειδί, κάτι που βέβαια στην Ευρώπη συμβαίνει από το προ 10ετίας (και βάλε) Astra Cabrio. Κατασκευαστικά ο ηλεκτροϋδραυλικός μηχανισμός είναι όμορφα σουλουπωμένος με ένα πολλαπλής επίστρωσης υλικό που παρέχει ακουστική και θερμική μόνωση στην καμπίνα όταν η οροφή είναι κλειστή. Από πλευράς βάρους, όπως και η coupe έκδοση, η ανοιχτή Camaro είναι κατά τουλάχιστον 90 kg ελαφρύτερη από τον προκάτοχό της.
Διαθέσιμη σε εκδόσεις LT και SS, είναι βεβαίως και πιο ισχυρή προσφέροντας μια πιο απολαυστική οδηγική εμπειρία. Συνολικά 6 συνδυασμοί κινητήρα-μετάδοσης θα διατίθονται, περιλαμβάνοντας έναν 2-λιτρο Turbo με 275hp, ο οποίος αναμένεται να συγκεντρώσει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην αγορά της Ευρώπης. Διαθέσιμος θα είναι ακόμη και ο νέος 3.6 V6 με 335hp, ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται η έκδοση LT1 6.2 V8 με 455hp. Όλοι τους συνδυάζονται με μηχανικό 6άρι ή αυτόματο 8άρι κιβώτιο ταχυτήτων.