Αυτή είναι η νέα περιορισμένη έκδοση του Renault Clio R.S.18. Είναι εμπνευσμένο από τη συμμετοχή της μάρκας στη Formula 1 το 2018 και αποτελεί στην ουσία ένα ξεχωριστό στιλιστικά μοντέλο στη γκάμα R.S. Σε αποκλειστικό μαύρο χρώμα με κίτρινες λεπτομέρειες, έχει τα αγωνιστικά χρώματα της Renault στην F1. Απευθύνεται σε ενθουσιώδεις οδηγούς με εμμονή στη Formula 1, ενώ δεν αποκλείεται να αποτελέσει ένα μελλοντικά συλλεκτικό κομμάτι.

Renault Clio R.S.18

Βασίζεται στην έκδοση Clio R.S. 220 EDC Trophy, την πιο ικανή και γρήγορη στη γκάμα του Clio. Ξεχωρίζουν τα σήματα R.S.18 στις πόρτες, τα γκρι αυτοκόλλητα αλλά και ένα νέο logo σε βινύλιο στην οροφή. Σε κίτρινη “Sirius Yellow” απόχρωση βλέπουμε τις λεπίδες στον εμπρός προφυλακτήρα και τα πλευρικά προστατευτικά. Πίσω, επικρατεί μια κατάμαυρη όψη, συμπεριλαμβανομένου του σήματος της Renault, αλλά και του διάχυτη στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα.

Στο εσωτερικό υπάρχουν όλα τα απαραίτητα ώστε το R.S.18 να θεωρηθεί μια “ειδική έκδοση”. Στοιχεία όπως τα επενδυμένα μαρσπιέ με αρίθμηση, το τιμόνι ντυμένο με Alcantara και το φινίρισμα σε carbon fibre (look) στους αεραγωγούς του κλιματισμού.

Οι επιδόσεις του Clio R.S.18

Η ειδική αυτή έκδοση βασίζεται στο Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy. Ο 1600άρης turbo κινητήρας του αποδίδει ισχύ 220 ίππων και ροπή 280Nm. Η έκδοση Trophy έχει σκληρότερες και χαμηλότερες αναρτήσεις σε σύγκριση με το στάνταρ R.S., ενώ το σύστημα διεύθυνσης είναι πιο άμεσο και γρήγορο. Και σα να μην έφτανα αυτά, το Renault Clio R.S.18 εξοπλίζεται ως στάνταρ με αναβαθμισμένη εξάτμιση της Akrapovic, ενισχύοντας περισσότερο τον ήχο αλλά και το δυναμισμό του.

Renault Clio R.S.18

Δείτε ακόμη το νέο Renault Megane R.S.