51ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ: Δράση με φίνο φθινοπωρινό άρωμα!

Το Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ είναι μια Regularity εκδήλωση κλασικών αυτοκινήτων της Ελλάδας, που φέτος θα διοργανωθεί από 28 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου.

Φέτος ο αγώνας έχει συνολικό μήκος διαδρομών 550 χιλιόμετρα, εξελίσσεται στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας και πραγματοποιείται με τη συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Καρπενησίου. Η παραδοσιακή αυτή εκδήλωση της ΦΙΛΠΑ που συγκεντρώνει και το ενδιαφέρον ξένων πληρωμάτων, εκκινεί την Πέμπτη 28/09 από τη Λαμία. Τα πληρώματα μέσω ειδικών διαδρομών που διέρχονται υπέροχα δάση και μαγευτικές τοποθεσίες, θα κατευθυνθούν προς το Καρπενήσι που αποτελεί και το επίκεντρο του αγώνα καθ’ όλη τη διάρκειά του.

Τo Σάββατο 30/9, τρίτη και τελευταία μέρα του αγώνα, η δράση ξεκινά εκ νέου και τερματίζει στο Καρπενήσι. Αυτή τη φορά τα πληρώματα θα διέλθουν από εξίσου μαγευτικά τοπία της Ευρυτανικής γης, με κατεύθυνση την εντυπωσιακή Γέφυρα Τατάρνας. Αφού καλύψουν Ε.Δ.Α. συνολικού μήκους 193χλμ. (Classic Regularity) και 97 χλμ.(Touring), ο αγώνας θα τερματίσει στο Καρπενήσι, ενώ η επίσημη απονομή των βραβείων στους νικητές
αυτού του μοναδικού ταξιδιού θα γίνει το Σάββατο το βράδυ στο Montana Spa Hotel.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος με το κλασικό αυτοκίνητό τους, επιλέγοντας μεταξύ των κατηγοριών Classic Regularity και Touring. Στην κατηγορία Classic Regularity τα πληρώματα θα διαγωνιστούν σε 7 ειδικές διαδρομές ακριβείας την ημέρα, με προκαθορισμένη Μ.Ω.Τ. (υποκατηγορίες Red μέχρι 50χλμ./ώρα & Green μέχρι 48χλμ./ώρα), με δορυφορική χρονομέτρηση της Anube Sport και live αποτελέσματα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Στην κατηγορία Touring τα πληρώματα θα απολαύσουν εξίσου την οδήγηση στις Ε.Δ.Α., ωστόσο με σημαντικά μικρότερο αριθμό και μήκος διαδρομών, αλλά και χαμηλότερη Μ.Ω.Τ.

Αξίζει να αναφερθεί πως η ΦΙΛΠΑ συμμετέχει στους εορτασμούς των 75 Χρόνων της Porsche και ειδικά για το συγκεκριμένο αγώνα έχει θεσμοθετήσει την ειδική κατηγορία βράβευσης Porsche Cup για όσα πληρώματα συμμετάσχουν στο 51ο Διεθνές Ράλλυ με την κλασική τους Porsche, είτε στην κατηγορία Classic Regularity, είτε στην κατηγορία Touring.