Η BMW M8 GTE αντικαθιστά τη M6 GT3

Η BMW παραμένει πιστή στο αγωνιστικό της πρόγραμμα και ήδη δουλεύει πυρετωδώς στον αντικαταστάτη της αγωνιστικής M6 GT3. Αυτή είναι η BMW M8 GTE, η οποία βασίζεται στη νέα Σειρά 8 και μελλοντικά θα πάρει τη θέση της στις πίστες αγώνων, μεταξύ των οποίων και στο LeMans από όπου η μάρκα απουσιάζει εδώ και 6 χρόνια.

Έτσι, όπως η BMW Σειράς 8 για το δρόμο θα αντικαταστήσει τη Σειρά 6 Coupe, η αγωνιστική M8 GTE θα αναλάβει να συνεχίσει το έργο της M6 GT3 και θα τεθεί αντιμέτωπη στις αγωνιστικές Aston Martin και Porsche στο πρωτάθλημα FIA GT. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το νέο αγωνιστικό θα έχει μια τεράστια πίσω αεροτομή από carbon και ένα επιθετικό κιτ που θα βελτιώνει την αεροδυναμική απόδοση στις πίστες.

Πρεμιέρα στην έκθεση της Φρανκφούρτης για τη BMW M8 GTE.

Η BMW M8 GTE εφοδιάζεται με έναν 4-λιτρο twin-turbo V8 κινητήρα ισχύος 500 ίππων, η οποία στέλνεται στους πίσω τροχούς μέσω σειριακού 6-τάχυτου κιβωτίου. Χρησιμοποιεί συμπλέκτη και διαφορικό από carbon-fiber, μαζί με ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και σύστημα traction control που εξελίχθηκε με βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης! Επίσης στην κατασκευή των διάφορων αγωνιστικών εξαρτημάτων χρησιμοποιείται και τεχνολογία 3D printing.

Βέβαια λόγω των ισχυόντων κανονισμών της FIA, η ισχύς θα είναι λιγότερη από το μοντέλο παραγωγής, αφού πιθανότατα η BMW M8 στην έκδοση δρόμου θα φορά τον V8 twin-turbo 4,4 lt της νέας BMW M5, με ισχύ 600 ίππων, ενώ αναμένεται να έχει και το σύστημα τετρακίνησης της M5.

Η νέα αγωνιστική M8 GTE ακολουθεί τους κανονισμούς FIA GT.

Πίσω η BMW M8 GTE έχει αεροτομή από carbon και έναν τεράστιο διαχύτη.

Πολύ άγρια και από πίσω η BMW M8 GTE.