Η Volkswagen αποκαλύπτει το Polo GTI R5

Με το Polo GTI R5, η Volkswagen επιστρέφει στα ράλλυ. Όχι στο WRC από όπου και αποσύρθηκε πέρυσι, αλλά στην άκρως ανταγωνιστική R5. Στην ίδια κατηγορία θα μπει και η Citroen με το C3 R5, το οποίο ήδη είναι σε στάδια εξέλιξης.
Το τετρακκίνητο Polo GTI R5 των 270 ίππων θα είναι διαθέσιμο για επαγγελματικές ομάδες ή και μεμονωμένους ιδιώτες που επιθυμούν να τρέξουν σε πρωταθλήματα ολόκληρου του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως της κορωνίδας του σπορ, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ WRC.
Μαζί με την επίσημη ανακοίνωση, η Volkswagen έδωσε και το πρώτο σκίτσο του Polo GTI R5, το οποίο αν μη τι άλλο δείχνει εντυπωσιακό. Η εξέλιξη του αγωνιστικού έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, ενώ ήδη εντός του 2017 έχουν προγραμματισθεί και οι πρώτες δοκιμές. Το θετικό στην περίπτωση της Volkswagen είναι στο ότι το νέο R5 θα χρησιμοποιήσει όλη την εμπειρία που αποκόμισε η μάρκα από την εμπλοκή της -και βεβαίως τα πρωταθλήματα- στο WRC, ενώ υπέυθυνος για το project είναι ο τεχνικός διευθυντής της Volkswagen Motorsport, François-Xavier “FX” Demaison, ο πατέρας του άκρως επιτυχημένου Polo R WRC, με το οποίο ο Sébastien Ogier κέρδισε 4 παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών στη σειρά.