Μια ηλεκτρική Lancia Delta Integrale στο FIA World RX

Lancia Delta Integrale Evo-e

Η GCK Motorsport θα αναβιώσει έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους των αγώνων αυτοκινήτου. Στη νέα ηλεκτρική εποχή του FIA World Rallycross Championship το 2022, η ομάδα θα αγωνιστεί με μια ηλεκτρική Lancia Delta Integrale.

Η GCK με ιδρυτή τον οδηγό αγώνων Guerlain Chicherit, συμμετείχε στο World RX από το 2018 με αγωνιστικά Renault και οδηγούς τους Andreas BakkerudAnton Marklund, Liam Doran και τον ίδιο τον Chicherit himself. Μάλιστα η ομάδα πέτυχε και αρκετούς τερματισμούς στο βάθρο. Μετά την απουσία της το 2021, η ομάδα επιστρέφει στη νέα σαιζόν και ήδη έχει όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω της. Κι αυτό γιατί η ομάδα σχεδίασε, κατασκεύασε και θα τρέξει με μια Lancia Delta Evo-e, αγωνιστικό βασισμένο σε μια θρυλική Delta Integrale.

Άλλωστε η Lancia Delta είναι συνώνυμο της επιτυχίας στους αγώνες αυτοκινήτου, με τις  Integrale να έχουν κατακτήσει οκτώ παγκόσμια πρωταθλήματα ράλλυ από το 1988 έως το 1992. Πέντε συνεχόμενα παγκόσμια πρωταθλήματα στους κατασκευαστές και τρία παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών με τους Juha Kankkunen και Miki Biasion. Ιστορία γραμμένη με χρυσά γράμματα στις σελίδες του motorsport.

Το 2022, προς τιμήν αυτής της τεράστιας αγωνιστικής επιτυχίας, μια νέα έκδοση του θρυλικού ιταλικού hot-hatch θα επιστρέψει στους αγώνες. Το ντεμπούτο θα γίνει στο World RX, όπως λέγεται εν συντομία το παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross της FIA, το οποίο από το 2022 γίνεται ηλεκτρικό!

Όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που θα συμμετέχουν θα υιοθετούν ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρικό κιτ RX1e της Αυστριακής Kreisel Electric. Αυτό το κιτ προσφέρει επιδόσεις παντός εδάφους αποδίδοντας 680 ίππους με δύο ηλεκτρομοτέρ και 880Nm άμεσης ροπής. Μάλιστα οι επιταχύνσεις αναμένεται να είναι ταχύτερες ακόμη και από μονοθέσιο της Formula 1.