Η Audi παρουσιάζει ένα concept για ένα ξεχωριστό station wagon της premium κατηγορίας, με ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα.

Μετά το concept του ηλεκτρικού A6 Sportback e-tron πριν από σχεδόν ένα χρόνο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, η Audi παρουσιάζει το A6 Avant e-tron concept. Το επόμενο μοντέλο στην ηλεκτρική γκάμα του Α6. Το νέο concept συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία της μάρκας στην ηλεκτροκίνηση με την παράδοσή της σε σχεδιασμό εντυπωσιακών Avant αμαξωμάτων. Όπου Avant, μία λέξη που δανείστηκε η Audi από το “avant garde” και στο πέρασμα των χρόνων την έκανε συνώνυμο των ξεχωριστών station wagon μοντέλων της.

Το νέο concept ξεχωρίζει αμέσως από το ιδιαίτερο design toy, στο οποίο η επίδραση της αεροδυναμικής σήραγγας είναι παραπάνω από εμφανής. Οι μεγάλοι τροχοί 22 ιντσών, η ελαφρά κεκλιμένη προς τα πίσω οροφή με τον ξεχωριστό σχεδιασμό της πίσω κολόνας (τυπικό χαρακτηριστικό των μοντέλων Avant), δίνουν στο πρωτότυπο αναλογίες που θυμίζουν σπορ αυτοκίνητο. Το μοντέλο, όπως και το A6 e-tron concept, βασίζεται στη μελλοντική πλατφόρμα PPE και έχει μήκος 4,96 μ., πλάτος 1,96 μ. και ύψος 1,44 μ., το A6 Avant e-tron εκφράζει την επόμενη μέρα στον σχεδιασμό της Audi, με αεροδυναμικό συντελεστή Cd μόλις 0,24. Ξεχωρίζουν σχεδιαστικές λεπτομέρειες όπως η κλειστή μάσκα Singleframe και η συνεχής λωρίδα φώτων πίσω. Μαζί φυσικά και ο «βαθύς» διαχύτης πίσω, η αεροτομή οροφής και οι κάμερες σε ρόλο εξωτερικών καθρεπτών.

Οι δύο ηλεκτροκινητήρες του Audi A6 Avant e-tron concept θα είναι ικανοί να αποδώσουν 476ps συνολικής ισχύος και 800 Nm ροπής, τροφοδοτούμενοι από μπαταρία 100 kWh. Αυτό σημαίνει ότι, στο μέλλον, ένα Audi A6 Avant e-tron θα έχει έως 700 χιλιόμετρα αυτονομία και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα!