Η Ford αναβαθμίζει το S-MAX, καθώς και το πολυθέσιο Galaxy, εστιάζοντας στο ξεχωριστό στυλ, την αυξημένη άνεση και τη βελτιωμένη συνδεσιμότητα. Το S-MAX και τα Galaxy Titanium και ST-Line αποκτούν πιο ξεχωριστή φυσιογνωμία με μοναδικές στιλιστικές πινελιές. Μεταξύ αυτών το S-MAX Vignale και η νέα έκδοση Galaxy Vignale, που λανσάρονται για πρώτη φορά με πολυτελή εξοπλισμό.

Αποκλειστικό στυλ

Η έκδοση Vignale λανσάρει στο βασικό της εξοπλισμό μία νέα γκάμα προηγμένου εξοπλισμού για το αναβαθμισμένο Galaxy, που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ταξίδια πρώτης κατηγορίας για μέχρι επτά άτομα. Ξεχωρίζουν ο πίνακας οργάνων με επένδυση από δέρμα και κεντρική κονσόλα με ραφή Metal Grey, τα διακοσμητικά από αλουμίνιο και τα αλουμινένια πεντάλ, το θερμαινόμενο τιμόνι και τα πολυανατομικά θερμαινόμενα και κλιματιζόμενα καθίσματα με λειτουργία μασάζ.

Τα αναβαθμισμένα S-MAX και Galaxy ξεχωρίζουν από το ανανεωμένο εμπρός τμήμα και τους νέους συνδυασμούς σχεδίων μάσκας και προφυλακτήρα. Οι εκδόσεις Titanium έχουν πλαίσια από γυαλιστερό χρώμιο σε μάσκα και προβολείς ομίχλης, ενώ μια μάσκα τύπου πλέγματος με μαύρο ένθετο και μαύρα πλαίσια προβολέων ομίχλης υπάρχει στα μοντέλα S-MAX ST Line. Από την άλλη, το στοιχείο ταυτότητας “flying V” και πλαίσιο από σατινέ χρώμιο σε μάσκα και προβολείς ομίχλης χαρακτηρίζει τα κορυφαία S-MAX Vignale και Galaxy Vignale.

Ford Galaxy

Μεγαλύτερη άνεση εν κινήσει

Νέα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού με ρύθμιση 18 κατευθύνσεων που διατίθενται για το S-MAX και τις εκδόσεις Galaxy Titanium ανακουφίζουν όσους υποφέρουν από πόνους της πλάτης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Τα καθίσματα έχουν πιστοποίηση AGR και μπορούν να προσαρμόζονται στο σωματότυπο του επιβάτη, αντί αυτός να προσαρμόζει τη θέση του στο κάθισμα. Η οσφυϊκή ρύθμιση τεσσάρων σημείων ελέγχεται ηλεκτρονικά από ένα διακόπτη στο πλάι του καθίσματος.

Το S-MAX, το οποίο διατίθεται σε διάταξη πέντε και επτά καθισμάτων και το Galaxy, με στάνταρ επταθέσια διάταξη, παρέχουν βελτιστοποιημένη άνεση, ευελιξία και προσαρμοστικότητα με 32 συνδυασμούς καθισμάτων και χώρου φόρτωσης, καθώς και καθίσματα Easy Fold για τις δεύτερες και τρίτες σειρές. Το σύστημα αυτό επιτρέπει την πλήρη αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων μέσω ενός διακόπτη που βρίσκεται στο χώρο αποσκευών. Επίσης, διατίθεται λειτουργία Power Raise για την τρίτη σειρά καθισμάτων του Galaxy.

FordPass Connect

Παράλληλα με τη δυνατότητα ενός WiFi hotspot, η προαιρετική τεχνολογία FordPass Connect υποστηρίζει διάφορες λειτουργίες μέσω της εφαρμογής FordPass, όπως τις Vehicle Locator (Εντοπιστής Οχήματος), Vehicle Status (Κατάσταση Οχήμαος) που ελέγχει τη στάθμη καυσίμου, κατάσταση συναγερμού, διάρκεια ζωής λαδιού, απομακρυσμένο Κλείδωμα/Ξεκλείδωμα Θυρών και άλλα. Η νέα λειτουργία Local Hazard Information – που υποστηρίζεται από το ενσωματωμένο modem FordPass Connect – ενημερώνει τους οδηγούς για επικίνδυνες καταστάσεις που πιθανόν υπάρχουν μετά από μία στροφή ή δεν γίνονται αντιληπτές έγκαιρα λόγω πυκνής κυκλοφορίας. Οι ενημερώσεις Local Hazard Information εκδίδονται ανεξαρτήτως συστήματος πλοήγησης, βάσει των ενημερωμένων πληροφοριών που παρέχει η HERE Technologies, η οποία αντλεί στοιχεία και δεδομένα από τις τοπικές αρχές, τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αλλά και από άλλα οχήματα συνδεδεμένα στο “cloud”.

Με ισχύ έως 240 ίππους

Ο δίλιτρος κινητήρας EcoBlue diesel που διατίθεται στα Ford S-MAX και Galaxy έχει απόδοση 150 και 190 ίππων, ενώ διατίθεται και σε έκδοση Bi-turbo 240 ίππων. Το προαιρετικό, αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων ελέγχεται από ένα περιστροφικό διακόπτη και προσφέρει βελτιστοποιημένη κατανάλωση και γρήγορη απόκριση. Ένα εξάρι μηχανικό κιβώτιο προσφέρεται επίσης με τα μοντέλα S-MAX και Galaxy.

Τα S-MAX και Galaxy εξοπλίζονται ακόμη με σύστημα ACC με Stop & Go. Αυτό όταν συνδυαστεί με αυτόματο κιβώτιο βοηθά τους οδηγούς να διατηρούν μία ασφαλή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα. Παράλληλα μπορεί να σταματά τελείως το αυτοκίνητο σε συνθήκες κυκλοφορίας με συχνά σταμάτα-ξεκίνα και να το εκκινεί αυτόματα εάν η διάρκεια της στάσης είναι μικρότερη των 3 δευτερολέπτων.

Τα αναβαθμισμένα μοντέλα Ford S-MAX και Galaxy είναι διαθέσιμα για παραγγελία σε όλη την Ευρώπη.