Η νέα γενιά του MINI Countryman εισάγει μια νέα εμφάνιση στο επιτυχημένο μοντέλο και κυρίως προσφέρει αισθητά περισσότερος χώρους σε σύγκριση με το μοντέλο που αντικαθιστά.

Το νέο MINI Countryman είναι 13 εκατοστά μακρύτερο και 8 εκατοστά ψηλότερο από τον προκάτοχό του. Ο κατακόρυφος προσανατολισμός της σιλουέτας με την καθαρή σχεδίαση των επιφανειών και τη νέα οκταγωνική μάσκα συμβάλλουν στην ανώτερη εμφάνιση του μοντέλου. Ο απέριττος σχεδιασμός του αμαξώματος με τα λεπτά περιγράμματα προσδίδει στο μοντέλο νότες κομψότητας, ενώ ως σήμα κατατεθέν της μάρκας, οι κοντοί πρόβολοι υπογραμμίζουν την ευελιξία του οχήματος. Οι χαρακτηριστικοί προβολείς LED και τα πίσω φώτα τονίζουν τη σχεδίαση του αμαξώματος με προαιρετικές νέες φωτεινές υπογραφές.

MINI Countryman SΤο ευρύχωρο εσωτερικό του νέου Countryman μπορεί να φιλοξενήσει έως και πέντε ενήλικες. Τα στάνταρ σπορ καθίσματα με μοτίβο πολύχρωμου υφάσματος στο cockpit παρέχουν περισσότερο χώρο στους επιβάτες χάρη στο επιπλέον πλάτος των τριών εκατοστών στην περιοχή των ώμων και των αγκώνων. Η πλάτη των τριών πίσω καθισμάτων μπορεί να ρυθμιστεί σε έξι θέσεις με γωνία έως και 12° μοίρες, ενώ το πίσω κάθισμα είναι συρόμενο έως και 13 cm και δημιουργεί πρόσθετο χώρο για τα πόδια στο πίσω μέρος ή ακόμη περισσότερο χώρο φόρτωσης. Με τα καθίσματα σε κανονική θέση, ο χώρος φόρτωσης είναο στα 450 λίτρα.

Βέβαια το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο στο εσωτερικό του νέου Countryman είναι η στρογγυλή οθόνη OLED διαμέτρου 240 mm. Το νέο κεντρικό όργανο περιλαμβάνει όλα τα συστήματα ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και υποβοήθησης οδήγησης μέσω αφής ή φωνητικών εντολών. Τα MINI Experience Modes αλλάζουν την εμφάνιση του cockpit με ένα συνδυασμό οπτικού σχεδιασμού, φωτισμού περιβάλλοντος και ηχητικών μοτίβων.

Γκάμα κινητήρων

Βασισμένο στην πλατφόρμα της νέας BMW X1, το νέο Countryman μοιράζεται και τα προηγμένα μηχανικά σύνολα του BMW Group, συμπεριλαμβανομένου των αποδοτικών κινητήρων. Έτσι, η εισαγωγική έκδοση του μοντέλου χρησιμοποιεί τον γνώριμο 3-κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που σε συνδυασμό με τη mild hybrid τεχνολογία και έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα, αποδίδει ισχύ 170 ίππων και 280 Nm ροπής.

Η δεύτερη έκδοση, το Countryman S ALL4, είναι τετρακίνητη όπως δηλώνει και η ονομασία, ενώ υιοθετεί έναν 2-λιτρο turbo βενζινοκινητήρα με 218 ίππους. Αιχμή του δόρατος αποτελεί το Countryman JCW ALL4 με 300 ίππους και τετρακίνηση, καθώς και με διαφορετική – πιο σπορ – εμφάνιση. Ωστόσο, η γκάμα Countryman περιλαμβάνει ακόμη μία έκδοση diesel με 163 ίππους (Countryman D) και δύο αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, Countryman E με 204 ίππους και Countryman SE ALL4 με 313 ίππους και τετρακίνηση.

MINI Countryman SΕκδόσεις και τιμές

Οι τιμές του ολοκαίνουριου Countryman ξεκινούν από τις 34.500€ στην έκδοση των 170 ίππων και φτάνουν στις 57.750€ για το κορυφαίο John Cooper Works. Πιο αναλυτικά:

  • MINI Cοuntryman 1.5 Turbo mHEV 170 PS: Από 34.500€
  • MINI Cοuntryman S 2.0 Turbo 218 PS ALL4: Από 44.600€
  • MINI Cοuntryman 2.0 Turbo 300 PS ALL4 John Cooper Works: Από 57.750 €
  • MINI Cοuntryman D 2.0 Diesel 163 PS: Από 39.900€
  • MINI Cοuntryman E 204 PS: Από 43.950€
  • MINI Cοuntryman SE ALL4 313 PS: Από 49.950€

Νέο MINI Countryman: Πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη