Με πιο premium ύφος η ανανεωμένη Skoda Octavia

Και ξαφνικά η Skoda προχωράει σε αναβάθμιση της Octavia, η οποία έρχεται με νέα σχεδίαση εμπρός και πίσω, νέα φώτα και νέες τεχνολογίες. Το αν είναι πιο όμορφη είναι μια διαφορετική ιστορία, ωστόσο δείχνει πιο premium από ποτέ.
Αισθητικές αλλαγές για τη Skoda Octavia.

Η ανανεωμένη Skoda Octavia λοιπόν θα κυκλοφορήσει στο τέλος του έτους και όπως μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε έχει νέα διπλά φώτα στο εμπρός μέρος της με full-LED προβολείς, μια επιλογή που δε θα περίμενε κανείς αφού διαφοροποιείται ριζικά από τα φώτα που είδαμε π.χ. στο νέο Superb αλλά και το Kodiaq. ΟΚ, θυμίζει λίγο την προηγούμενη Mercedes-Benz E-Class, γεγονός που ίσως δημιουργεί και ένα πιο premium look για το τσέχικο οικογενειακό μοντέλο. Νέα είναι ακόμη η εμπρός μάσκα, οι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, οι ζάντες αλουμινίου αλλά και τα πίσω φώτα.

Νέοι διπλοί προβολείς εμπρός για την ανανεωμένη Skoda Octavia.

Στο εσωτερικό η σημαντικότερη προσθήκη είναι αυτή ενός σύγχρονου συστήματος multimedia με οθόνη αφής 9,2 ιντσών, ενώ πλουσιότερος είναι και ο εξοπλισμός με την προσθήκη νέων τεχνολογιών ασφαλείας. Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν τα CareConnect, Trailer Assist, Predictive Pedestrian Protection, Rear Traffic Alert κ.α. Ένα νέο στοιχείο στην ανανεωμένη Octavia είναι ένα “έξυπνο” κλειδί που επιτρέπει σε διαφορετικούς χρήστες να αποθηκεύουν τις προσωπικές τους ρυθμίσεις.

Από πλευράς κινητήρων στην ανανεωμένη Octavia θα είναι διαθέσιμοι όλοι οι γνώριμοι TSI και TDI του ομίλου, σθμπεριλαμβανομένου του 3-κύλινδρος 1.0 TSI, του 1.4 TSI και του νέου 1.6 TDI. Η γκάμα θα ξεκινά από τους 84 ίππους και θα φτάνει έως τους 184, ενώ οι Ο 1.8 TSI και 2.0 TDI θα μπορούν να συνδυαστούν και με τετρακίνηση.

Εντύπωση στο εσωτερικό προκαλεί η μεγάλη οθόνη 9,2 ιντσών.

Η ανανεωμένη Skoda Octavia έχει νέα πίσω φώτα.