Νέο Volkswagen Amarok στα τέλη του 2022

Εντός του 2022 αναμένεται η νέα γενιά Volkswagen Amarok, το pick-up που έρχεται με περισσότερο εξοπλισμό και πληθώρα συστημάτων. Ήδη τα πρώτα καμουφλαρισμένα Amarok κυκλοφορούν στους δρόμους της Ευρώπης.

Η νέα γενιά του Volkswagen Amarok θα είναι σχεδιαστικά αλλά και τεχνολογικά νέα. Παρά το καμουφλάρισμα αναγνωρίζεται ήδη η αλλαγή στις διαστάσεις. Με μήκος 5,35 μέτρα το νέο μοντέλο είναι τουλάχιστον 100 χλστ. μακρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο. Στο μεταξόνιο των 3.270 χλστ υπάρχουν επιπλέον 175 χλστ., δημιουργώντας περισσότερο χώρο στο διπλοκάμπινο μοντέλο. Επιπλέον αυξάνεται το ωφέλιμο φορτίο έως και 1,2 τόνους ενώ πλέον το μέγιστο φορτίο έλξης φτάνει τους 3,5 τόνους σε περισσότερες παραλλαγές κινητήρα/κιβωτίου ταχυτήτων. Με το μεταξόνιο του μοντέλου να αυξάνεται περισσότερο από το συνολικό μήκος του οχήματος, πρακτικά σημαίνει ότι μειώνονται οι πρόβολοι του αμαξώματος. Αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στις offroad δυνατότητες, οι οποίες πλέον περιλαμβάνουν και αυξημένες δυνατότητες οδήγησης σε μεγαλύτερο βάθος νερού.

Το Amarok ανάλογα με τη χώρα κυκλοφορίας θα διατίθεται με έναν βενζινοκινητήρα και με έως και τέσσερις διαφορετικούς πετρελαιοκινητήρες. Όλα αυτά σε μια γκάμα επιλογών από τέσσερις έως έξι κυλίνδρους και 2,0 έως 3,0 λίτρα κυβισμό, κατ’ επιλογή με πισωκίνηση, επιλεκτική ή μόνιμη τετρακίνηση. Επιπλέον, περισσότερα από 30 συστήματα υποβοήθησης, από τα οποία πάνω από 20 είναι εντελώς νέα στο Amarok, φροντίζουν για την ασφάλεια.

Αν και ακόμα είναι νωρίς να μιλήσουμε για το εσωτερικό του μοντέλου, οι πληροφορίες που φτάνουν από τη Volkswagen κάνουν λόγο για υψηλής ποιότητας υλικά, ψηφιακό cockpit και μια οθόνη Infotainment σε μορφή tablet. Το λανσάρισμα του μοντέλου θα γίνει εντός του έτους και τα πρώτα Amarok θα διατεθούν στα τέλη του 2022 με διπλή καμπίνα και τέσσερις πόρτες (DoubleCab), ενώ σε μεμονωμένες αγορές θα υπάρξει και με δίθυρη μονή καμπίνα (SingleCab).