Οι ιάπωνες τρελάθηκαν;

17 Ιανουαρίου 2011


Μετά την απόλυτη οικολογική αναζήτηση και τη δημιουργία οικονομικών «πράσινων» αυτοκινήτων, οι άνθρωποι στην Toyota μάλλον έχουν χάσει τα λογικά τους! Ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται από τα τελευταία τους δημιουργήματα, που δεν είναι άλλα από ένα «track-ready» iQ, ένα σπορ Prius και ένα Auris εξελιγμένο από το αγωνιστικό τμήμα TRD.

Τα 3 «ντοπαρισμένα» μοντέλα δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα (καθότι ακόμα Ιανουάριος) αλλά πραγματικά, οπότε σταματήστε τα τσιμπιέστε. Δεν κοιμάστε και όχι, δεν ονειρεύεστε! Στην πράξη είναι πρωτότυπα, τα οποία πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες (14-16 Ιανουαρίου) την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο Tokyo Auto Salon, τη μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο με aftermarket εξαρτήματα και αξεσουάρ.
Το GRMN (Gazoo Racing tuned by MN) iQ Racing Concept είναι το μικρότερο και το πιο ενδιαφέρον εκ των τριών Toyota. Μοναδικό στο είδος του, έχει εντυπωσιακό bodykit με έναν τεράστιο αεραγωγό στο εμπρός τμήμα και μεγάλες αγωνιστικές ζάντες. Δεν είναι όμως μόνον η εμφάνιση, καθώς κάτω από το καπό βρίσκεται ένας βελτιωμένος κινητήρας με supercharger, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει και roll-cage, κάνοντας το έτοιμο για πίστα! Το προηγούμενο concept της Gazoo (το 2009) ήταν πάλι βασισμένο στο iQ και όσο περίεργο να ακούγεται, υπήρξε περιορισμένη παραγωγή (διάθεση στην Ιαπωνία αποκλειστικά) με όλα τα αυτοκίνητα να έχουν πουληθεί σε χρόνο ρεκόρ.
Το δεύτερο αυτοκίνητο που δέχθηκε έντονες σπορ πινελιές, όσο παράδοξο και να ακούγεται, είναι το Prius, το οποίο με τη φροντίδα της G Sports (G’s) απέκτησε έναν «άγριο» προφυλακτήρα, πλευρικά αεροδυναμικά και νέους τροχούς. Τέλος, το Auris GT Concept έχει βελτιωθεί από την TRD (Toyota Racing Development).