BMW Zagato Coupé

29 Μαΐου 2012     

Πραγματοποιώντας την πρεμιέρα της στη διάσημη έκθεση Concorso d’Eleganza Villa d’Este, η BMW Zagato Coupé πέτυχε ακριβώς αυτό για το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε: να κερδίσει τα βλέμματα και τις εντυπώσεις!

Στις όχθες της λίμνης Como στην Ιταλία, διοργανώνεται κάθε χρόνο μια υπαίθρια έκθεση των πιο εντυπωσιακών αυτοκινήτων στον πλανήτη. Και όταν λέμε εντυπωσιακών δεν εννοούμε Ferrari και Lamborghinis, αλλά πραγματικά έργα τέχνης σε τροχούς, μοναδικά και συλλεκτικά κομμάτια που πιθανότατα βλέπουν το φως του ήλιου μόνο στην Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Φετινός χορηγός ήταν η BMW, η οποία δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Έτσι, σε συνέχεια των παλαιότερων concept M1 Hommage και 328 Hommage, για το 2012 ένωσε τις δυνάμεις της με τον οίκο Zagato για τη δημιουργία του πρωτότυπου των φωτογραφιών.

Η BMW Zagato Coupé είναι ένα one-off αυτοκίνητο, βασισμένο στη γνωστή μας BMW Z4, το οποίο εξελίχθηκε αεροδυναμικά στις εγκαταστάσεις της BMW και πέρασε με επιτυχία μια σειρά από δοκιμές υψηλών ταχυτήτων. Οπότε, κάθε άλλο παρά ένα ακίνητο και πλαστικό concept είναι. Η εταιρία δεν ανακοίνωσε τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά αφού βασίζεται στη Ζ4, υποθέτουμε ότι θα είναι  και στην κορυφαία εκδοχή της Z4 sDrive 35is που οδηγήσαμε παλαιότερα.

Για την ιστορία, ο οίκος Zagato εντυπωσίασε και πέρυσι στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este, όταν παρουσίασε σε συνεργασία με την Aston Martin την V12 Zagato, ένα μοντέλο που πρωτοεμφανίστηκε στη λίμνη Como τέτοια εποχή το 2011. Στη συνέχεια έγινε αγωνιστικό και έτρεξε στον 24ωρο του Nürburgring, ενώ τελικά πέρασε σε περιορισμένη παραγωγή 150 αυτοκινήτων. Το αν θα δούμε κάτι ανάλογο από τη BMW ή έστω κάποια περιορισμένη παραγωγή, παραμένει άγνωστο προς το παρόν και πιθανότατα έχει να κάνει με την απήχηση του μοντέλου στο κοινό και το πόσο φουσκωμένα είναι τα πορτοφόλια μερικών εκλεκτών πελατών…

Tags: BMW, News, Concept, Zagato

Διαβάστε ακόμη:
Renault Alpine A110-50 concept
H one-off Ferrari SP12 EC του Eric Clapton