Η BYD συστήνεται στο ελληνικό κοινό σε πρώτη φάση με το compact μικρομεσαίο SUV ATTO 3 και το πολυτελές σπορ sedan SEAL.

Στο εμβληματικό Ζάππειο Μέγαρο, σε μία λαμπρή εκδήλωση, έγινε το ντεμπούτο της εταιρείας BYD από τον Όμιλο Σφακιανάκη, επίσημο διανομέα για την ελληνική αγορά. Η ΒΥD (Build Your Dreams), είναι μια παγκοσμίως γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία προσφέρει πρωτοποριακή τεχνογνωσία στην ανάπτυξη μπαταριών ισχύος, στην καινοτομία και στις φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες. Η μάρκα ήρθε στην Ελλάδα με μια ευρεία γκάμα ηλεκτρικών και Plug-In Hybrid αυτοκινήτων, όλα με υψηλή τεχνολογία, ελκυστική σχεδίαση και κορυφαία ασφάλεια.

Τα δύο πρώτα μοντέλα της BYD που διανέμονται στη χώρα μας είναι το BYD ATTO 3, ένα compact μικρομεσαίο SUV (C-SUV) και το πολυτελές BYD SEAL, ένα sedan μοντέλο της μεσαίας κατηγορίας. Θα ακολουθήσουν το μικρομεσαίο hatchback BYD DOLPHIN και το ΒΥD SEAL U, ένα μεσαίο SUV που θα τοποθετηθεί πάνω από το ΑΤΤΟ 3. Το SEAL U θα είναι διαθέσιμο τόσο σε 100% ηλεκτρική έκδοση (BEV), όσο και σε Plug-In Hybrid (PHEV).

Η πρεμιέρα της BYD στην Ελλάδα

Τα αποκαλυπτήρια των μοντέλων της μάρκας πραγματοποιήθηκαν σε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, ένα χώρο με έντονο συμβολισμό και ιστορική αξία για την Ελλάδα. Αυτή τη σημαντική στιγμή για τον Όμιλο Σφακιανάκη, τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες από τον πολιτικό, δημοσιογραφικό και επιχειρηματικό κόσμο, καθώς φυσικά και κορυφαία στελέχη από την ΒΥD Eυrope.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η δημοσιογράφος κα Εύη Φραγκάκη καλωσόρισε τους καλεσμένους και μίλησε για τη στρατηγική βιωσιμότητας της ΒΥD και του Ομίλου Σφακιανάκη. Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Σφακιανάκη, κος Σταύρος Π. Τάκη, παρουσίασε τη στρατηγική του ομίλου και το όραμα της επόμενης ημέρας, αποκαλύπτοντας παράλληλα τη νέα εταιρική ταυτότητα του ομίλου, η οποία σηματοδοτεί το επόμενο κεφάλαιο μίας μακροχρόνιας και δυναμικής πορείας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο κ. Michael Shu, Managing Director της BYD Europe, ο οποίος και καλωσόρισε τον Όμιλο Σφακιανάκη στην οικογένεια της BYD.

BYD ATTO 3

Πρόκειται για ένα ευρύχωρο και δυναμικό SUV κατηγορίας C, σχεδιασμένο για τους οδηγούς που αναζητούν υψηλές επιδόσεις σε ένα ηλεκτρικό όχημα, απολαμβάνοντας παράλληλα την άνεση και την τεχνολογία, που προσφέρουν τα συστήματα ασφάλειας και πολυμέσων.

Τιμή έκδοσης Comfort : 37.990€

BYD ATTO 3
BYD ATTO 3

BYD SEAL

Το μοντέλο κατατάσσεται στην κατηγορία των sport sedan κατηγορίας D, με ελκυστική σχεδίαση ιδανικό για τους οδηγούς που αναζητούν την πολυτέλεια και το στιλ στην καθημερινή ηλεκτρική μετακίνησή τους. Το SEAL βρέθηκε μεταξύ των φιναλίστ στην ψηφοφορία για το “European Car of the Year 2024”, ενώ διεκδικεί τον τίτλο στο “World Car Awards 2024”.

Τιμή έκδοσης Design: από 45.990€

BYD SEAL
BYD SEAL

Πανελλαδικό δίκτυο εκθέσεων και service

Τα δύο πρώτα καταστήματα BYD βρίσκονται στην Αθήνα (Λεωφ. Κηφισίας 57, Μαρούσι και Λεωφ. Αθηνών 173 & Λ. Κηφισού), όπου οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να δουν από κοντά σε πρώτη φάση, τα ηλεκτρικά BYD ATTO 3 και BYD SEAL, να τα οδηγήσουν και να τοποθετήσουν τις παραγγελίες τους άμεσα. Ο Όμιλος Σφακιανάκη σχεδιάζει ήδη την επέκταση τόσο του δικτύου λιανικής όσο και του δικτύου εξουσιοδοτημένων συνεργατών σε όλη την Ελλάδα.

BYD SEAL U
BYD SEAL U