Πολυτέλεια & carbon πάει;

17 Ιανουαρίου 2011


Πάει και παραπάει… μας λένε οι Ιάπωνες, παρουσιάζοντας στο Tokyo Auto Salon, όχι 1, αλλά 5 βελτιωμένα Lexus, μεταξύ των οποίων και το αναμενόμενο CT 200h το οποίο φωτογραφήθηκε στην ειδική έκδοση F-Sport με νέες ζάντες ελαφρού κράματος, νέο body kit της Modellista και Recaro καθίσματα.

Μαζί του δύο νέες εκδόσεις του ήδη δυνατού IS-F: η CCS-R (Circuit Club Sport Racer) και η Club Performance Accessory. Η πρώτη είναι βασισμένη στην ιαπωνική παράδοση των ελαφρών “track-ready” 4θυρων (!) και γι αυτό συναντούμε γενναίες δόσεις από carbon fibre (εμπρός/πίσω προφυλακτήρες, καπό, αεροτομή, splitters κ.λ.π.) μαζί με ένα νέο ελαφρύ roll cage και παράθυρα από πολυκαρβονικό υλικό (πλαστικά). Έντονη παρουσία carbon υπάρχει και στην -πρώην- πολυτελή καμπίνα, με χρήση στο ταμπλό, σε όλη την κεντρική κονσόλα και στα εσωτερικά πάνελ των θυρών, ενώ το αγωνιστικό παρουσιαστικό ενισχύεται με ζώνες 6 σημείων και αγωνιστικό τιμόνι με paddle shifts. Μηχανικά, το CCS-R φέρει αγωνιστική ανάρτηση, αγωνιστικά φρένα και βελτιωμένο σύστημα ψύξης και εξάτμιησης, ενώ ταυτόχρονα εξοπλίζεται με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό και σφυρήλατες ζάντες σε σλικ ελαστικά!

Το IS F Club Performance Accessory από την άλλη, έχει εξελιχθεί από την TRD (Toyota Racing Department) και αποτελεί το πιο ισχύρό μοντέλο στην οικογένεια IS. Εξοπλίζεται με εντυπωσιακά σπόιλερς, πίσω διαχύτη και καπό από carbon fiber, το οποίο ναι, βρίσκεται σε αφθονία και στην καμπίνα μαζί με σπορ καθίσματα σε πορτοκαλί απόχρωση! Η σπορ ανάρτηση και φρένα, η εξάτμιση τιτανίου, οι ζάντες μαγνησίου και το μηχανικό LSD συμπληρώνουν το πακέτο. Τη γκάμα των “άγριων” Lexus στο Tokyo συμπληρώνει η αγωνιστική έκδοση του LF-A από τη Gazoo Racing (αυτό που συμμετείχε το 2010 στις 24 ώρες του Nürburgring) και μια βελτιωμένη από την TOM’s λιμουζίνα LS 460.